Nikola Rokvić pomišljao da se zamonaši, Bojana ga podržala: Ako budeš želeo da kreneš tim putem, daću ti blagoslov

04.01.2022

11:45

1

Pevač kaže da se duboko okrenuo veri i da je svima želeo to i da prenese

Nikola Rokvić pomišljao da se zamonaši, Bojana ga podržala: Ako budeš želeo da kreneš tim putem, daću ti blagoslov
nikola r - Copyright Printscreen YouTube/ Sputnjik Srbija

Nikola Rokvić je teško podneo odlazak svog oca Marinka Rokvića. Sve ono o čemu je porodica Rokvić ćutala u tajnosti pevač je izneo u emotivnoj ispovesti. On je priznao da je pomišljao i da se zamonaši, a njegova supruga Bojana je bila spremna da prihvati njegovu želju, ukoliko bi se on odlučio na drugačiji način života. 

24sedam/Katarina Mihajlović
Nikola Rokvić

- Bilo je trenutaka kada je Nikola pomišljao na monaški život, ne u smislu da bi nas ostavio, daleko od toga, već zato što je to njega izuzetno vuklo. I ja to potpuno mogu da razumem. To je bogatstvo koje duša može da oseti samo na takvom mestu. I kad dobijemo tu blagodat, taj blagoslov od molitve ili posta, to je nemerljivo s bilo kakvim ovozemaljskim životom, tako da ja mogu da razumem šta je njega vuklo. On je stvarno u jednom trenutku duboko ušao u veru, okružio se ljudima koji su u tome. Ali kasnije shvatio da je najbolje što čovek može da uradi implementirati taj duhovni život u ovaj koji živimo, uspeo je da nađe neku sredinu da živi zdravim duhovnim životom, a da nije monaški, koji je teško živeti - rekla je Bojana u emisiji „Dok anđeli spavaju”, a njene reči potvrdio je i Rokvić: 

ATAImages/ Antonio Ahel
Nikola Rokvić

- Pa jeste, bio sam malo naporan porodici tada. To je ta prva moja spoznaja duhovnosti, svaka tema je bila vezana za duhovnost, hteo sam svima da prenesem to kako sam ja goreo u veri, ali ne može to tako. Ja sam čovek koji ima porodicu, ima decu i moja kelija je moja porodica. Tako živim i pokušavam da nađem taj neki uzani put, porodični, a što se tiče monaštva, možda jednog dana kad izvedem decu na pravi put. Moja Bojana je veliki čovek, veliki prijatelj, ona je jako uticala na moj život. Naravno, svaka žena utiče na život muškarca, ali ona je nadogradila tu neku empatiju, ljudskost... Tri u jednoj i žena i sestra i drug. To je Marinkova pesma. Ona je videla tu moju želju i ljubav da je rekla: „Nikola, ti ako budeš želeo da kreneš tim putem, daću ti blagoslov”.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike