Preminula čuvena manekenka Tamara Bakić

26.12.2021

09:36

0

Pre samo nekoliko meseci je pričala kako sa lakoćom u 87. godini života ide do sedmog sprata

Preminula čuvena manekenka Tamara Bakić
crveno_fashion_30032017_093 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Tamara Bakić, jedna od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih manekenki, preminula je juče u 87. godini života u Beogradu.

Rođena je 1934. godine u Somboru, a odrasla je u velikoj porodici. O sebi i svom izgledu je uvek brinula, te bez obzira što je bila u devetoj deceniji, šetanja do sedmog sprata joj nikada nije teško padala. 

Antonio Ahel/ATAImages
 

- Nije mi problem da se penjem uz stepenice. Živim na sedmom spratu i neretko idem peške. Ako ne nosim neke stvari, do petog se popnem s lakoćom, a onda u sporijem tempu pređem i preostala dva. Mnogo pešačim, dnevno pređem četiri-pet kilometara. To je i prilika da se s nekim sretnem, sednem posle u neki kafić. Predstavnici moje generacije slabo šetaju, ali imam mlađe prijatelje koji mi prave društvo. Dok mi se greje voda za kafu, svakog jutra uradim vežbe pet tibetanaca - ispričala je Tamara pre nekoliko meseci za Gloriju.

Najlepše uspomene iz detinjstva su je vezivale za Njanju, baku koja ih je okupljala za slavu – Svetog Nikolu, Božić i Uskrs, a najružnije za mađarski logor u Bačkoj Palanci.

Po izlasku iz logora, porodica Bakić se preselila u Beograd, gde su dočekali oslobođenje.

Kako prenose mediji, datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike