Miloš Biković o životnim jadima: Godinama je živeo kao podstanar, a onda mu je država poklonila stan

05.08.2021

14:03

0

Autor: D. Božović

Bikovićevi roditelji su se razveli, što je on teško podneo, a onda je usledio još jedan udarac - otac mu je otišao za Nemačku, gde je 2006. godine izgubio život

Miloš Biković, Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Životna priča glumca Miloša Bikovića nimalo nije laka. Bez oca je ostao veoma mlad, brat mu se zamonašio, a on i njegova majka su morali da se suoče sa raznoraznim problemima. Kako kaže, često su se selili, jer je bilo veoma teško izboriti se sa finansijama.

– Kad sam bio dete, majka i ja smo se selili od mesta do mesta, šest ili sedam puta, živeli u različitim iznajmljenim stanovima. Mama je pokušavala da iznajmi što jeftinije stanove, pa smo najčešće živeli na periferiji grada. Ponekad smo uspevali da nađemo nešto bliže njenom poslu (ona je radila u školi), ali je stanarina vremenom rasla, pa smo opet morali da tražimo nešto jeftinije. I tek kad sam imao 15 godina, smestili smo se u sopstveni stan, država nam ga je dodelila. Ali dobro se sećam i dedine kuće, nalazi se na severoistoku Srbije, sada tamo živi moj ujak – kaže Biković i objašnjava kako izgleda zavičaj njegovog dede.

Miloš Biković, Foto: A.A./ ATAImages

– Sećam se kako su tamo rasle maline, borovnice, kruške. Ti mirisi i dalje pokreću moja prva sećanja iz detinjstva. Najjači od njih je miris borove šume – ispričao je glumac u intervjuu za rusko izdanje magazina “Hello”.

Biković je zbog snimanja u Rusiji, gde je ostvario veliki uspeh morao da se odrekne posla na Fakultetu dramskih umetnosti gde je predavao, a sada je i objasnio kako se odlučio na taj potez i koliko mu je bilo teško da preseče.

Miloš Biković, Antonio Ahel/ATAImages

– Kad sam otišao na snimanje u Rusiju, morao sam da napustim i univerzitet i pozorište (tada sam radio u dva pozorišta odjednom). Nemoguće je raditi oboje, morao sam nešto da žrtvujem. A sada sam se vratio na pozorišnu scenu, nedavno smo radili predstavu „Baal“ po Brehtu. Čini mi se da kada čovek igra u pozorištu, ima više šanse da nauči nešto novo nego na snimanju filma. Pozorište vam daje vremena za razmišljanje. Ne možete izaći u javnost sa polugotovim rešenjima. U filmu vas montaža može spasiti, ali u pozorištu to nije tako, pred gledaoce možete izaći samo kada ste spremni – objasnio je on.

Nije tajna da je Miloš u Rusiji postigao jednako veliki uspeh kao i u Srbiji, a mnogi su iznenađeni time što ruski jezik govori tečno kao da mu je maternji.

Antonio Ahel/ATAImages

– Učio sam ruski u školi i to znanje mi je dalo bazu, ali nemoguće je dobro naučiti jezik ako niste u odgovarajućem okruženju. Prvi put sam došao u Rusiju 2010. godine, bilo je to hodočasničko putovanje autobusom kroz manastire. Sa mojim starijim bratom vozili smo se iz Ukrajine kroz sever Rusije, do Valaama. Razumeo sam o čemu ljudi oko mene govore, ali sam loše govorio. A kad sam ponovo došao, da glumim kod Mihalkova, uplašio sam se čak i da otvorim usta. Ali postepeno sam počeo da pričam, i sada mi je sve lakše i lakše da govorim ruski, govorim ga gotovo kao srpski. I dalje postoji akcenat, ali radim na tome – iskren je Biković.

Miloš Biković, Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Podsetimo, Biković je u žižu javnosti dospeo zbog izjave njegove bivše devojke Arine Vološine koja nije imala lepe reči za glumca, ističući da on nije onakav kakav se predstavlja u javnosti. Miloš nije ćutao na ovo, te se povodom njenih reči oglasio, ali opet ostao uzdržan, govoreći da o damama sa kojima je bio govori samo sa poštovanjem.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti