Era Ojdanić je ljut na naslednike Bore Drljače: Ne znam kad je pomen, njegovi sinovi me ne zovu

03.04.2021

10:04

0

Autor: N. Mijušković

Pevač je uoči šestomesečnog pomena ispričao kada se poslednji put čuo sa porodicom pokojnog prijatelja, a zatim ih kritikovao

Era Ojdanić i Bora Drljača /Printscreen/Youtube

Pevač Bora Drljača preminuo je pre šest meseci nakon borbe sa dugom i teškom bolešću, ali na njegov pomen možda neće otići Era Ojdanić jer, izgleda, nije u dobrim odnosima s njegovim sinovima.

Era je uoči šestomesečnog sećanja na kolegu i najboljeg prijatelja rekao da ne zna tačan datum Borinog pomena, jer se ne čuje sa njegovim sinovima. Ističe da mu je krivo, i da to nije u redu.
– Ne znam kada će biti šestomesečni pomen, jer me njegovi sinovi ne zovu. Samo smo se jednom čuli od Borine smrti, to nije u redu – smatra pevač, a zatim je obrazložio svoj stav.

– Nije u redu, da ti kažem pošteno. Skoro svaki dan sam na raznim televizijama i uvek ga pomenem i mnogo mi nedostaje. Uvek kažem: E, da je tu moj saborac i dobri čovek i sjajni kolega, koji je ostavio mnogo hitova iza sebe, da sve genaracije pevaju i da ga pamte po lepim pesmama”. Čini mi se da tako brzo prođe pola godine, ne mogu da verujem, nek mu je laka crna zemlja. Život mora da ide dalje – zaključio je Ojdanić za Pink.rs. On je teško podneo Borin odlazak, te je za 40 dana koleginog pomena ispričao za 24sedam kako su se družili.

Printscreen

Na sahrani je bilo strašno, ne znam ni šta da kažem. Mnogo mi ga je žao, kao da sam izgubio brata rođenog. Proveli smo 50 godina zajedno, družili se i radili, delili smo poslednju koru hleba… Nikada jedan drugog nismo ružno pogledali, a kamoli da smo se posvađali ili nešto zamerili. Sudbina je takva, od toga se ne može pobeći, ali nikad ga neću prežaliti – rekao je Era za, ističući da je njegovo prijateljstvo sa Borom bilo jedno od najjačih na estradi.

– Neću da budem skroman u ovom slučaju. Naše prijateljstvo je bilo jedno od najjačih i najčvršćih na estradi. Svi su to znali i videli. Nas dvojica smo takvi bili, otvoreni ljudi iz naroda, dobre kolege jedan drugom, pomagali smo se kad god je trebalo, a sad njega nema…

Foto:24sedam/Goran Sivački

Podsetimo, Drljača je preminuo 11. oktobra u 80. godini. On je umro u svom domu, a pre toga je imao nekoliko operacija.

On je rođen 29. avgusta 1941. godine u selu Donja Suvaja, u opštini Bosanska Krupa. U poslednjih nekoliko meseci pevač je bio u bolnici u više navrata, ali je uspevao da očuva vedar duh i nadao se izlečenju.

Izdao je na desetine albuma, i stekao status istaknutog umetnika. Svoje hitove je pevao širom sveta na turnejama, a priznavao je da mu je teško bilo tokom rata u bivšoj Jugoslaviji, kada njegove pesme nisu bile puštane u srpskim medijima jer je rođen u Bosni, i obrnuto. Bavio se i boksom, a oprobao se i pred kamerama rijalitija, učestvujući u VIP Velikom Bratu 2010. godine. Bora je izbačen tek dan pred finale šoua. U prvom braku sa Vericom dobio je dva sina, a zatim je porodicu zadesila tragedija – Verica je izvršila samoubistvo prevelikom dozom lekova. Bora se ponovo oženio Radomirkom Sladić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

pročitajte još

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti