Zajedničko saopštenje Krivokapića, Bečića i Abazovića: Mi smo protiv izbora i rušenja Vlade

22.06.2021

20:34

0

Autor: M.Vu

Mi smo protiv rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost

Profimedia

Mi smo protiv rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost uz neodložno sprovođenje korenitih reformi, navodi se u saopštenju koje su potpisali predsednik Vlade Zdravko Krivokapić, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

Oni su se oglasili povodom, kako navode, spekulacija koje se ovih dana mogu čuti u javnosti, a koje se tiču načina za rešavanje trenutne političke krize u Crnoj Gori, a kao potpisnici Sporazuma na osnovu kojeg je formirana aktuelna Vlada.

Saopštenje prenosimo u celini.

“Zajednički konstatujemo sledeće:

*Izborna pobeda ostvarena 30. avgusta 2020, godine predstavlja najveću vrednost našeg političkog rada i iznad je ličnih i partijskih ambicija svih nas pojedinačno;

*Sporazum zaključen 8. septembra 2020. godine, od strane nosilaca lista tri pobedničke koalicije, uspostavio je politički okvir za formiranje Vlade koji ostaje neupitan i ubuduće, imajući u vidu ideološku raznorodnost različitih subjekata parlamentarne većine;

Pročitajte još:

Aktuelna Vlada uživa punu podršku potpisnika ovog saopštenja, a o eventualnim promenama u njenom sastavu i načinu delovanja neophodno je sprovesti otvoren i konstruktivan dijalog između Vlade i parlamentarne većine.
Protiv smo rušenja ove Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost uz neodložno sprovođenje korenitih reformi.
Svako rešenje za izlaz iz trenutne političke krize mora uvažavati međusobne razlike konstituenata vlasti o pojedinim pitanjima koja su proteklih meseci aktuelizovana delovanjem dela parlamentarne većine i bivše vlasti.
Buduće delovanje Vlade treba da bude usmereno na četiri teme ekonomski razvoj, pridruživanje države Evropskoj uniji, borbu protiv korupcije, organizovanog kriminala i reformu izbornog zakonodavstva.

Neprihvatljivo je uplitanje inostranog faktora u rešavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču države Crne Gore”, piše u saopštenju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti