Kačili trobojku na Ambasadu Hrvatske, zaradili prekršajne prijave

17.11.2020 | 14:47 >> 17:29

Autor: Isidora Kranjčević

Prekršajna prijava podneta je zbog vređanja po osnovu nacionalne, rasne ili verske pripadnosti

Copyright Profimedia

Podgorička policija podnela je prekršajne prijave protiv Slavka Komatine (26) i Mitra Raičevića (19) zbog vređanja po osnovu nacionalne, rasne ili verske pripadnosti.

Njih dvojica, zajedno sa N. Đ. (27), sumnjiče se da su 11. novembra u večernjim satima razvili trobojku ispred Ambasade Hrvatske u Podgorici.

Protiv N. Đ. je podneta prekršajna prijava, kako je saopšteno iz Uprave policije, zbog vređanja po osnovu nacionalne, rasne ili verske pripadnosti i zbog ometanja ili omalovažavanja službenog lica.

– Oni su 11. novembra u 21.45 na ogradi zgrade Ambasade Hrvatske kačili zastavu trobojku. Službenici Centra bezbednosti Podgorica su na licu mesta identifikovali S. K. i M. R., dok je treća osoba sa zastavom pobegla. Kasnije je utvrđeno da je reč o N. Đ. Nakon uzimanja izjava, obavešteni su državni tužioci u Osnovnom i Višem tužilaštvu u Podgorici, koji su se izjasnili da nema elemenata krivičnih dela za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – saopšteno je iz policije, a prenose Vijesti.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam