Novi izbori u Crnoj Gori? Mandić najavio takvu mogućnost!

11.12.2021

14:08

0

" Građani treba ponovo da biraju svoje predstavnike u parlamentu i oni će, nadam se, biti bolji i mudriji od nas i izabrati novu vladu"

Novi izbori u Crnoj Gori? Mandić najavio takvu mogućnost!
Copyright A.K./ATAImages.

Poslanici Demokratskog fronta neće podržati inicijativu za smenu Vlade Zdravka Krivokapića i neće prisustvovati sednici parlamenta u ponedeljak, saopštio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

U DF-u predlažu da se vrati mandat građanima i da se organizuju novi izbori.

- Građani treba ponovo da biraju svoje predstavnike u parlamentu i oni će, nadam se, biti bolji i mudriji od nas i izabrati novu vladu - poručio je Mandić, prenosi RTCG.

Mandić je dodao da su nakon 200 dana od formiranja Vlade, organizovali prvi sastanak parlamentarne većine, na kojem su svi ocenili da stanje nije održivo i da se nešto mora menjati.

- Tada su postojala dva modela - rekonstrukcija, koju su dominantno zastupale Demokrate, i izbor nove Vlade, što je bio predlog DF-a. Mi smo na kraju pristali na rekonstrukciju, ali jedan konstituent parlamentarne većine i premijer su kazali da je najbolje da sve ostane po starom - kazao je Mandić.

Front je predlagao novog premijera koga bi dogovorile Demokrate i URA, kao i novi odnos snaga u Vladi, uključujući i manjinske partije.

- Naša inicijativa nije dobila podršku parlamentarne većine i što se nas tiče, to je završena priča. Na našim stranačkim organima smo zaključili da parlamentarna većima nije ispunila očekivanja - kazao je Mandić.

On je kazao da će predložiti kolegama iz parlamentarne većine i predstavnicima nacionalnih manjina da se vrati mandat građanima.

- To je najpoštenije rešenje, gde će građani ponovo birati svoje predstavnike u parlamentu. Verujem da će biti mudriji od nas i izabrati Vladu koja može da odgovori zahtevima većinske Crne Gore koja će se konstituisati na narednim izborima - istakao je Mandić.

Rekao je da je ekspertska vlada kompromitovala pobedu na izborima, a da je čvrsto srasla sa foteljama.

- Ovo je najpoštenije rešenje do kojeg moramo da dođemo na inicijativu parlamentarne većine - kazao je Mandić.

On je saopštio da poslanici DF-a neće glasati za pad Vlade.

- Ne zato što je to loša inicijativa, nego znamo da su sve Vlade DPS-a bile gore od ove Vlade koju ocenjujemo negativnom ocenom - poručio je Mandić.

On je naveo da neće biti u skupštinskoj sali u ponedeljak i da će jasno saopštiti da ne podržavaju Vladu Zdravka Krivokapića.

- Nakon tog glasanja imaćemo važne podatke, koji će se iskazati kroz broj glasova koji ne podržavaju vladi i nalaze se van skupštinske sale i kroz glasove koji će glasati i saopštiti svoj stav o vladi - rekao je Mandić, uz ocenu da opozicija neće imati preko 40 glasova za pad Vlade.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike