Hit u crnogorskom parlamentu: Knežević uporedio političku scenu sa Dalilom, Filipom i Carom iz "Zadruge"!

10.12.2021

12:08

0

On je na taj način želeo da dočara dešavanja među poslanicima

Hit u crnogorskom parlamentu: Knežević uporedio političku scenu sa Dalilom, Filipom i Carom iz "Zadruge"!
24sedam/Antonio hel/ATA Images

Izlaganje političara Milana Kneževića iz Crne Gore, koji je dešavanja na tamošnjoj političkoj sceni uporedio sa onim u rijalitiju "Zadruga", izazvalo je more komentara na društvenim mrežama.

Knežević, osnivač Demokratske narodne partije Crne Gore, dešavanja na tamošnjoj političkoj sceni pokušao je da objasni građanima i kolegama iz parlamenta na primeru Dalile Dragojević, Filipa Cara i Dejana Dragojevića.

- Pošto su Pokretu "Ura" usta puna evropskih standarda i evropske tekovine, moram reći da su rijaliti programi tekovina Evropske unije i evropskih standarda. Jedan moj komšija, koji se dobro razume i u politiku, ali i u "Zadrugu", kaže meni da i skupština i odnos parlamentarne većine i izvršne vlasti neodoljivo podseća na petu "Zadrugu" i napravio mi je jasna poređenja i podelio uloge, ko je šta u ovoj parlamentarnoj većini ili manjini. Ja ću to pokušati da približim građanima - započeo je Milan, koji je, na iznenađenje mnogih, potom pomenuo "Zadrugu".

- U "Zadruzi" postoji jedan bračni par, Dejan i Dalila... Metaforički rečeno, to je 38 poslanika Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i ostalih kolega iz parlamentarne većine koji predstavljaju Dejana, a 3 poslanika iz Pokreta "Ura" predstavljaju Dalilu. I ušli su kao muž i žena, zakleti na vernost, večnost i matičaru i Bogu, kome god hoćete, ali čim su ušli tamo, Dalila je prevarila Dejana, a znate s kim? S Filipom nekim tamo, evo u liku Duška Markovića! I ne što ga je prevarila jednom... On joj kaže:"Ozbiljno ću da se naljutim ako vas uhvatim ponovo", ali ga ona vara drugi, treći put, pa četvrti i peti put Dalila, tj. Pokret "Ura" vara Dejana sa Duškom Markovićem i Demokratskom partijom socijalista! Komplikovane su ove "Zadruge"! Pošto su vam usta puna evropskih tekovina, mi dolazimo do toga da je gospođa Dalila odlučila da se razvede od Dejana, tj. Dejan je više, gledajući peti, šesti put kako ga otvoreno vara sa Filipom, odnosno Duškom Markovićem i DPS-om, kaže:"Ja tražim razvod braka!", da upalimo najzad svetlo, da znamo ko je s kim - nasmejao je Knežević kolege u parlamentu.

- I sad, gospodine Konatar, vi očekujete od nas razumevanje da vi imate pravo na sopstveno mišljenje. To nije sporno, vi ste pravo na sopstveno mišljenje iskoristili praveći koaliciju ili brak sa Dejanom, tj. koalicijom Demokratskog fronta, SNP i ostalih kolega iz parlamentarne većine. Međutim, vama se svidelo kako to radi Duško Marković, tj. Filip i Demokratska partija socijalista, kako šarmira i shvatili ste da... Kažu da je u braku najgora monotonija, svakodnevica... Odlučili ste da pređete na stranu DPS, ali kriveći Dejana! Nećete da kažete::"U redu je, mi napuštamo, idemo kod njih", nego kažete:"Vi ste krivi za ovo što mi radimo sa Duškom Markovićem i DPS!". Dolazimo do paradoksa - da će DPS, odnosno Filip, zajedno sa Dalilom imati i predsednika izborne državne komisije i sekretara! - kazao je on na kraju.

Svoje izlaganje je završio i zanimljivom prognozom - ponovnom udruživanju Dalile i Filipa, odnosno u njegovom slučaju - gorepomenutih političkih opcija.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam