Burno u Crnoj Gori! Knežević najavio: Spreman sam da iznesem sve dokaze o lopovluku Mila Đukanovića!

08.12.2021

15:00

0

Advokat Zdravko Đukanović, branilac bankara, kaže da je predlagao da Knežević svedoči putem video-linka

Burno u Crnoj Gori! Knežević najavio: Spreman sam da iznesem sve dokaze o lopovluku Mila Đukanovića!
Milo Đukanović - Copyright Milo Đukanović Antonio Ahel/ATAImages

Duško Knežević, najbogatiji crnogorski biznismen i nekadašnji finansijer predsednika Crne Gore, protiv koga je Interpol ukinuo čak tri poternice pošto je utvrdio da je žrtva političkog progona, kaže da je spreman koliko sutra da ode u Podgoricu i iznese sve dokaze o korupcijama Mila Đukanovića.

- U Londonu sam već tri godine u egzilu. Čuva me specijalni protivteroristički tim Skotland jarda jer smo moja porodica i ja u Londonu bili ugroženi u više navrata, pa je Engleska podigla stepen naše bezbednosti na najviši nivo. U Crnoj Gori već tri godine traju sudski postupci protiv mene, ali još nijedan glavni pretres nije održan. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore i tužilac Milivoje Katnić nastoje da spriječe moje svedočenje protiv Đukanovića. Očekivao sam da će posle odluke Interpola i Crna Gora ukinuti poternicu protiv mene i omogućiti da se sudski postupak normalno vodi. To im očigledno nije u interesu jer hoće da mi oduzmu kompletnu imovinu vrijednu oko 700 miliona evra - kaže Duško Knežević, piše "Alo".

Advokat Zdravko Đukanović, branilac bankara, kaže da je predlagao da Knežević svedoči putem video-linka, ali da je Katnić i to odbio.

- Doskora Kneževića nisu ni pozivali na sud, ali su sada počeli da mu šalju pozive. Sada imamo apsurdnu situaciju, dostavili smo njegovu adresu u Londonu, pozivi mu stižu i on želi da svedoči, ali pošto je crnogorska poternica još na snazi, ima zabranu Engleske da napusti njihovu teritoriju dok traje ekstradicioni postupak. Viši sud u Podgorici, s jedne strane, želi da čuje Kneževića, ali SDT na čelu sa Katnićem po svaku cenu nastoji to da spreči - ističe Đukanović, i dodaje da su protiv Mila do sada podneli više od 20 krivičnih prijava, ali se po njima uopšte nije postupalo.

- Poslednju krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore podnijeli smo u septembru 2021. jer je izvršio krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje kada je Srpsku pravoslavnu crkvu u razgovoru za „Jutarnji list“ nazvao kvaziverskom zajednicom, iako je ona formirala državu Crnu Goru. Nije pomenuo Kneževića, ali je protiv njega, kao i drugih koje je označio kao svoje neprijatelje koristio isti ovaj metod – međunacionalne zavade – navodi Đukanović, i objašnjava da je situaciju jako lako riješiti povlačenjem potjernice i zakazivanjem suđenja na koje bi Knežević odmah otišao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike