Severna Makedonija zavijena u crno: Među stradalima u nesreći i 12 dece! (FOTO/VIDEO)

23.11.2021

07:17

0

Među nastradalima je i dvoje dece blizanaca

Severna Makedonija zavijena u crno: Među stradalima u nesreći i 12 dece!  (FOTO/VIDEO)
bus3 - Copyright Profimedia

Najmanje 46 ljudi je poginulo kada se sinoć zapalio autobus sa tablicama Severne Makedonije na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj, saopštili su zvaničnici.

Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova izjavio je da su među stradalima i deca, a kako prenosi MIA, prema prvim informacijama u autobusu su se nalazili 52 putnika i vozač.

Među njima, poginulo je čak 12 dece, uključujući i blizance. Većina žrtava je iz Severne Makedonije, saopštio je zvaničnik Ambasade Severne Makedonije u Sofiji.

Nesreću je preživelo sedmoro putnika, koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada su u stabilnom stanju, izjavio je jedan zvaničnik službe hitne pomoći.

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov rekao je da je zaštitna ograda auto-puta probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posledica kontakta vozila sa ogradom, prenosi agencija MIA.

Ministar Raškov je u međuvremenu izjavio da je ustanovljeno da su tela svih poginulih imala teške opekotine, preneo je BBC.

 

Prve informacije su govorile da u autobusu nije bilo srpskih državljana, ali je kasnije premijer Severne Makedonije Zoran Zaev saopštio da među žrtvama ima naših državljana.

Iz Skoplja je stigla potvrda da se premijer Severne Makedonije Zoran Zaev uputio u Bugarsku i da su sa njim krenuli ministar zdravlja Venko Filipče i ministar spoljnih poslova Bujar Osmani.

Zaev je potvrdio da su se ka Bugarskoj uputili i pripadnici severnomakedonskih nadležnih službi, a bugarska BTA je javila da su i bugarski predsednik Rumen Radev i premijer Stefan Janev na mestu tragične nesreće.
 

Na ovom delu auto-puta dogodila se teška saobraćajna nesreća 1996. godine u kojoj je poginulo 16 ljudi.

Janev je potvrdio novinarima da je istraga u toku i uputio izraze saučešća porodicama nastradalih.

- Dogodila se strašna tragedija, nemam ništa dobro da kažem. Ostavimo istražne organe da obave svoj posao - poručio je Janev.

Bugarski mediji su javili da se nesreća dogodila noćas oko tri sata na auto-putu Sofija - Blagojevgrad, kod mesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća predsedniku Republike Severne Makedonije Stevu Pendarovskom i predsedniku Vlade Zoranu Zaevu.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike