Tuga u Foči! Sahranjen mali Luka: Porodica i sugrađani se u suzama oprostili od ubijenog dečaka

16.11.2021

14:59

0

Veliki broj ljudi došao da isprati dečaka koji je tragično stradao

Tuga u Foči! Sahranjen mali Luka: Porodica i sugrađani se u suzama oprostili od ubijenog dečaka
profimedia-0630278031 - Copyright Profimedia

Neutešni roditelji, prijatelji, rodbina, ali i veliki broj meštana oprostio se danas od devetogodišnjeg dečaka Luke M. koji je sahranjen na fočanskom groblju Barakovac.

Dečak je ubijen u nedelju oko 17 sati, kada je B. T. pucao na automobil, u kojem se on nalazio sa ocem.

Tuga ne jenjavaju u ovoj opštini, koju je u nedelju potresao nezapamćen zločin. Građani su u suzama pričali da ne mogu da veruju da je dečak ubijen na takav način i kažu da će svima trebati dosta vremena da se oporave od ovog slučaja.

Mnogi su ogorčeni zbog toga što niko nije ništa preduzimao, pošto je B. T. mesecima pričao da će nekoga ubiti. Svi su znali da ima psihičkih problema, ali su to ignorisali.

Njegovu dijagnozu potvrdila je i njegova porodična doktorka Dijana Perišić, koja je rekla da je imao psihijatrijsku dijagnozu i lečen je ambulantno u Domu zdravlja sa kontrolnim pregledima kod psihijatra i neuropsihijatra u Univerzitetskoj bolnici Foča.

Podsetimo, nakon tragedije je jedan od komšija ispričao da je napadač prvo boravio kod jednog komšije u selu, a onda mu je, iznenada, rekao da će ubiti svoje ćerke.

Prema njegovim saznanjima, taj komšija je pretnje shvatio ozbiljno i odmah je upozorio ćerke da se sakriju.

Posle toga je započeo njegov divlji pohod. Uzeo je oružje koje je imao - puške i bombe, i počeo da maltretira jednog stanovnika sela. Terao ga je da ga vozi automobilom, tukao ga je i pucao u njega, ali je on na kraju uspeo da mu pobegne.

Potom je oborio jedno drvo na lokalni put, kako bi napravio zasedu. Tim putem je naišao automobil u kojem su se nalazili muškarac i dečak. Vozač je izašao kako bi pomerio drvo, a tada se pojavio B. T. Kada je video naoružanog B. T., muškarac je počeo da beži u vozilu, ali je B. T. tada pucao ka automobilu i usmrtio malog Luku koji se nalazio unutra.

Ubrzo posle toga, jake policijske snage stigle su u selo, ali B. T. nije želeo da se preda, već je na njih pucao i bacao bombe, posle čega je likvidiran.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srpska info

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike