Drama kod Zenice se nastavlja: Radnici pali sa krana, potraga privremeno obustavljena (VIDEO)

08.11.2021

18:35

0

Očekuje se da tokom jutra bude izvršen i uviđaj, kada će na teren i dežurni tužilac, kao i članovi nadzornog odbora radova na Koridoru Vc

Drama kod Zenice se nastavlja: Radnici pali sa krana, potraga privremeno obustavljena (VIDEO)
Printscreen/YouTube

Dvojica radnika, koji su danas popodne upali u reku Bosnu u mestu Topčić Polje, pored magistralnog puta M-17 kod Zenice, državljani su Turske.

Dvojica radnika su sa krana, sa 10 metara visine, upala u reku Bosnu, a uzrok pada nije poznat.

Potraga koja je bila u toku privremeno je obustavljena zbog loših uslova, piše Klix.

Potraga za njima je ubrzo počela, a osim specijalnih jedinica i spasilaca gorske službe spašavanja, uključile su se i kolege i meštani. Upućene su specijalne jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) sa čamcima, policija ZDK, kao i gorska služba spašavanja.

Međutim, zbog visokog vodostaja, nepristupačnosti terena i mraka potraga je obustavljena do sutra ujutru.

- Konstatujemo da zbog vodostaja reke i vremenskih uslova trenutno nismo u mogućnosti da ih pronađemo. Nastavljamo potragu ujutru na osnovu onoga što su nam rekli svedoci - rekao je Ramo Suljić, komandir specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

On dodaje da trenutno nema konkretnih tragova te da su im jedine vodilje informacije svedoka koje se uzimaju kao subjektivni dokazi.

Potraga će biti nastavljena od mesta nesreće pa nizvodno niz reku u zavisnosti od toga gde ih budu vodili tragovi. Ujutru će započeti i uviđaj, a dežurni tužilac će izaći na teren, kao i članovi nadzornog odbora radova na Koridoru Vc.

Bonus video:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Klix