Nova Vlada u Skoplju? Lideri VMRO-DPMNE i Bese tvrde da su obezbedili većinu u Sobranju (FOTO)

05.11.2021

21:43

0

Imamo novu parlamentarnu većinu, napisao je Mickoski na Fejsbuku

Nova Vlada u Skoplju? Lideri VMRO-DPMNE i Bese tvrde da su obezbedili većinu u Sobranju (FOTO)
Skoplje - Copyright Pixabay

Lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski tvrdi da je njegova stranka obezbedila većinu potrebnu za formiranje nove makedonske vlade. Još bez komentara iz vladajućeg Socijal-demokratskog saveza.

Lideri VMRO-DPMNE i Bese, Hristijan Micoski i Arijan Hodža tvrde da su obezbedili podršku 61 od ukupno 120 poslanika u makedonskom Sobranju, odnosno da imaju većinu potrebnu za formiranje novog kabineta.

- Imamo novu parlamentarnu većinu, napisao je Mickoski na Fejsbuku posle sastanka sa liderom Levice Dimitrom Apasievim i Hodžom.

 

 

Sastanku su prisustvovali i Arben Taravari iz Alijanse za Albance i Afrim Gaši iz Alternative, strankama koje su na nedavnim lokalnim izborima nastupile u koaliciji sa VMRO-DPMNE.

Politička kriza u Severnoj Makedoniji počela je posle loših rezultata vladajuće koalicije između SDSM-a Zorana Zaeva i Demokratske unije za integracije Alija Ahmetija, posle kojih je Zaev najavio ostavku na mesto premijera i šefa partije.

Vladajuća koalicija je, posle te najave, ocenila da se suštinski ništa neće, te da će dve stranke imenovati novog mandatara i ministre.

VMRO-DPMNE je, međutim, odmah posle objavljivanja rezultata najavio formiranje nove parlamentarne većine, ili raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike