Šesnaestogodišnjakinja preminula na putu ka kovid bolnici: Nalazi pluća i srca bili uredni, samo joj je u trenutku pozlilo

02.11.2021

14:31

0

Devojčica je preminula oko podneva uprkos pokušajima reanimacije u kovid centru u Tološima

Šesnaestogodišnjakinja preminula na putu ka kovid bolnici: Nalazi pluća i srca bili uredni, samo joj je u trenutku pozlilo
Copyright Pixabay

Šesnaestogodišnja devojčica iz Podgorice preminula je nakon što joj je pozlilo na putu ka kovid centru za decu.

Kako prenose lokalni mediji, devojčica je preminula oko podneva uprkos pokušajima reanimacije u kovid centru u Tološima.

Iz Doma zdravlja Podgorica zvanično je saopšteno da je “maloletni pacijent kom je pozlilo na putu ka kovid centru za decu u Tološima naprasno preminuo u našoj ustanovi uprkos naporima lekara, medicinskog osoblja i ekipe Hitne pomoći koji su zajednički radili reanimaciju”.

- Dom zdravlja Podgorica odmah je o slučaju informisao Upravu policije, a Hitna pomoć je predložila obdukciju. Shodno Zakonu o pravima pacijenata i poštujući porodičnu tragediju, Dom zdravlja Podgorica nije u prilici da saopšti više detalja u vezi sa ovim slučajem. U toku je procedura utvrđivanja medicinskih činjenica i okolnosti koje su doveli do naprasne smrti deteta, o čijem ishodu ćemo transparentno obavestiti javnost - saopštili su iz DZ Podgorica.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, devojčica se 21. oktobra javila u dežurni dispanzer DZ Nova Varoš, gdje je dežurni pedijatar konstatovao temperaturu i opštu slabost.

Nakon detaljnog pregleda, između ostalog pluća i srca, dežurni pedijatar šesnaestogodišnjakinju je uputio da se rano ujutro javi u Kovid centar za decu, što je i učinila.

Nalazi pluća i srca su, kako tvrde izvori "Vijesti" bili uredni.

Prema daljim saznanjima do kojih su došli potvrđeno da je test na koronavirus 22. oktobra bio pozitivan, a devojčica je uz odgovarajuću terapiju poslata na kućno lečenje, uz napomenu da je kontrolni pregled kroz dva dana.

- Ili odmah, ukoliko je takva potreba - kaže izvor “Vijesti”.

Navodi da je roditelj zbog povišene temperature i slabosti jutros samoinicijativno doveo dete u Kovid centar u Tološima.

- Još u putu joj je pozlilo. Medicinska sestra koja je radila trijažu je to odmah primetila, a dežurna doktorka prekinula je pregled, kako bi ukazala devojčici pomoć. Započeta je reanimacija, a obaveštena je i Hitna pomoć, kao i Institut za bolesti dece. Međutim, i pored napora lekara, devojčica je preminula - tvrde izvori “Vijesti”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike