Vučinić: Prodaja hotela "Avala" britanskoj kompaniji još jedna u nizu privatizacija koja je odrađena na štetu Crne Gore

26.10.2021

14:01

0

Autor: 24sedam

Vučinić je kazao da je Igor Lazurenko još jedno lice sa poternice koje je utočište za pranje prljavog novca našlo u Crnoj Gori zahvaljući porodici Đukanović

Vučinić: Prodaja hotela "Avala" britanskoj kompaniji još jedna u nizu privatizacija koja je odrađena na štetu Crne Gore
Maksim Vučinić - Copyright Printscreen / Youtube / MINA

Predsednik Radničke partije i poslanik u Skupštini Maksim Vučinić poručio je da je prodaja hotela "Avala" britanskoj kompaniji "Beppler & Jacobson Ltd" za iznos od 3,2 miliona evra još jedna je u nizu privatizacija koja je odrađena na štetu Crne Gore.

- Baš njemu je, zahvaljući Ani Kolarević i njenoj konačnoj presudi, pošlo za rukom da kupi hotel "Avala" i vile po upola nižoj ceni od procenjene, iako je u trci na tenderu bila danska kompanija koja je za spomenute objekte dostavila ponudu od 7,5 miliona evra - precizirao je on.

Vučinić je kazao da je Igor Lazurenko još jedno lice sa poternice koje je utočište za pranje prljavog novca našlo u Crnoj Gori zahvaljući porodici Đukanović, piše "Borba".

Naime, on se sve vreme nalazi na saveznoj poternici Ruske Federacije, i to je poznato crnogorskom Ministarstvu pravde, Ministarstvu spoljnih poslova i SDT-u, ali nijedna institucija do objavljivanja dokumentacije NVO MANS nije reagovala na poternicu za Lazurenkom.

- Kako su to i sami Lazurenkovi doskorašnji saradnici okarakterisali i ispričali, milionske tranše koje su stizale u Crnu Goru sa egzotičnih of-šor destinacija prljav su novac, uz potvdu onoga što se već znalo, da je kontroverzni biznismen ukrao milione. Postavljaju se pitanja zbog čega Đukanović štiti Igora Lazureka, kada će specijalno državno tužilaštvo pokrenuti postupak i istragu protiv aktuelnog predsednika Crne Gore i njegove sestre Ane Kolarević, koji su direktno posredovali u tome da imovina "Budvanske rivijere" bude oštećena najmanje za dva miliona evra - smatra on.

- Ovo je još jedan primer privatizacije koja se izvršila na štetu države Cren Gore, a u njenom sprovođenu su učestvovali domaći i strani vlasnici prljavog kapitala spregnuti direktno sa tadašnjim premijerom Đukanovićem kao predsednikom Saveta za privatizaciju i njegovom sestrom kao predsednicom Vrhovnog suda Crne Gore. Ovo je jedan eklatantan primer korupcije na visokom nivou i uticaja privatnog interesa porodice Đukanović na tadašnju izvršnu i sudsku vlast koja se sama nameće kao tema Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije - zaključio je Vučinić u svom saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike