Još jedan pripadnik hrvatske vojske pozitivan na kokain! Svakodnevno otkrivaju nove!

10.10.2021

14:47

0

Autor: N. A.

On je član Кomande specijalnih snaga, jedinice u kojoj su već bili pozitivni na kokain i čiji je komandant brigadni general Perica Turalija razrešen dužnosti zbog "afere sa drogom" na kraju jula

Još jedan pripadnik hrvatske vojske pozitivan na kokain! Svakodnevno otkrivaju nove!
Copyright Pixabay

Zagrebačka policija pronašla je juče nedozvoljene opojne droge kod pripadnika Hrvatske vojske.


U to vreme nije bio na dužnosti.


Vojna policija je prethodno testirala pripadnika HV -a na drogu, a testom je utvrđeno prisustvo kokaina, prenosi Dnevnik.hr.

Po nalogu nadležnog Opštinskog suda izvršen je pretres mesta stanovanja u kome nije pronađena opojna droga.

Nulta stopa tolerancije na droge

Protiv njega će biti podignuta optužnica nadležnom Opštinskom sudu, a disciplinska prijava Vojnom disciplinskom sudu u Zagrebu.

U Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane stopa tolerancije na zabranjene opojne droge jednaka je nuli i svaki će slučaj, bez iznimke, biti sankcioniran, navodi Ministarstvo obrane. " Pripadnici Hrvatske vojske svakodnevno profesionalno i predano obavljaju sve svoje zadatke, a njihovu izvrsnost prepoznaju i cijene saveznici i partneri.

- U cilju očuvanja ugleda suvremene Hrvatske vojske i svih njenih pripadnika koji časno služe Republici Hrvatskoj, Ministarstvo obrane i Oružane snage Hrvatske nastavljaju s provođenjem jačih nadzornih i disciplinskih mjera u slučajevima zlouporabe droga  - saopštilo je Ministarstvo odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nezvanično: On je član Кomande specijalnih snaga

Кako Nova TV nezvanično saznaje, on je član Кomande specijalnih snaga, jedinice u kojoj su već bili pozitivni na kokain i čiji je komandant brigadni general Perica Turalija razrešen dužnosti zbog "afere sa drogom" na kraju jula. U međuvremenu je imenovan novi - brigadir Ivan Miloš.

Podsetimo, u poslednje vreme u centru pažnje hrvatske javnosti su slučajevi samoubistava vojnika, kao i otkriveno prisustvo droga u njihovim redovima.

Naime, u julu je saopšteno da su četvorica specijalaca i pripadnika Komande za specijalne snage  bila pozitivna na kokain.

To je utvrđeno nakon iznenadnog testiranja sa ciljem da se utvrdi da li među pripadnicima hrvatske vojske ima onih koji koriste drogu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike