Policajci koji su tukli migrante suspendovani: Biće pokrenut disciplinski postupak

08.10.2021

16:32

0

Autor: M. P.

Direktor policije Nikola Milina održao je večeras vanrednu sednicu za novinare

Policajci koji su tukli migrante suspendovani:  Biće pokrenut disciplinski postupak
hrvatska migranti pretuceni - Copyright Printscreen/YouTube

Hrvatski policajci, za koje je utvrđeno da su tukli migrante na granici sa Bosnom i Hercegovinom, suspendovani su i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak, izjavio je večeras direktor policije Nikola Milina.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je po prvim saznanjima za objavljeni snimak na kojem se vide kako osobe pod fantomkama prebijaju migrante, odmah formiran stručni tim od pripadnika Direkcije policije i Službe za unutrašnju kontrolu. koji je upućen na teren.

- Odmah posle prvih radnji došli smo do saznanja da su osobe sa snimka policijski službenici interventne policije. S obzirom da postoji sumnja u povredu službene dužnosti, upućeno je rešenje o njihovoj suspenziji i u toku je pokretanje disciplinskog postupka - rekao je šef hrvatske policije.

Milina je istakao da su u pitanju trojica policajaca interventne policije iz istarske policijske uprave koja je bila na ispomoći na granici sa Bosnom i Hercegovinom prenosi Index.hr

Ranije danas hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović potvrdio je navode da je reč o policijskim službenicima.

- To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika. U pitanju je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili u nekoj drugoj intervenciji - rekao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike