Milu ozbiljno skače pritisak: Uvek će Crna Gora biti jača od tog Montenegra!

06.10.2021

08:42

0

Smatra da treba ignorisati predloge od prepoznatih DPS igrača koji zahtevaju da se iz popisa izostave pitanja vezana za etničku pripadnost, jezik i veroispovest

Milu ozbiljno skače pritisak: Uvek će Crna Gora biti jača od tog Montenegra!
Copyright Teleskopija/Youtube printscreen

Popis stanovništva će biti održan i građane niko neće sprečiti da se izjasne o svim najvažnijim pitanjima, izjavio je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o popisu stanovništva je završena, kazao je Vučurović i videćemo uskoro kada će biti održan i kojom će se dinamikom odvijati dalja procedura vezana za popis.

- Uglavnom, biće održan i građane niko neće sprečiti da se izjasne o svim najvažnijim pitanjima - rekao je Vučurović.

Prema njegovim rečima, Crna Gora je jedina država u Evropi u kojoj postoje snage koje se protive održavanju popisa.

- To je verovatno fenomen i samo govori kakve su ovde nedemokratske, kriminalne i šovinističke opcije vladale do 30. avgusta prošle godine - ukazao je Vučurović, prenosi "Dan".

Čim su, ističe, izgubili poluge moći i ne mogu da kontrolišu procese, da ucenjuju, prete, kradu, onda su krenuli u opstrukcije, i svakako da će temeljna demontaža te poražene politike staviti tačku na tu destrukciju i sistem koji je trideset godina uništavao i pljačkao Crnu Goru. Crnu Goru pozicionira tamo gde nikada nije bila.

- Vrlo je glupo i naivno ako Milo Ðukanović i njegova partijsko-kriminalna organizacija misle da bi nekim odlaganjem popisa uspeli da spreče Crnu Goru da se vrati sebi i svom istorijskom identitetu, jer to je proces koji je nepovratan - naveo je Vučurović.

Smatra da treba ignorisati predloge od prepoznatih DPS igrača koji zahtevaju da se iz popisa izostave pitanja vezana za etničku pripadnost, jezik i veroispovest.

Dodao je da snage kojih ima i u opoziciji, a i među nekim strankama vlasti, pričaju o demokratiji, a uplašene su od popisa.

- To je zakonska obaveza države na svakih deset godina, i tresu se od straha od pomisli da sa popisom propada projekat kojim su hteli da unište i uguše istorijsku i tradicionalnu Crnu Goru i da je pretvore u nekakav Montenegro. Uvek će Crna Gora biti jača od tog Montenegra - rekao je Vučurović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike