Misteriozna smrt u zatvoru! Muškarca uveče odveli na trežnjenje, pa ga ujutru pronašli mrtvog

16.09.2021

14:43 >> 14:46

0

Autor: M. J.

Beživotno telo je prevezeno na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti

Misteriozna smrt u zatvoru! Muškarca uveče odveli na trežnjenje, pa ga ujutru pronašli mrtvog
Pixabay

U prostorijama za zadržavanje policijske stanice u Splitu sinoć je preminuo 55-godišnji muškarac. On je bez upotrebe sile doveden u stanicu i zadržan je u službenim prostorijama. Urađen je alkotest čime je utvrđeno da je muškarac imao više od jednog promila alkohola u krvi, nakon čega je smešten u prostoriju za zadržavanje dok se ne otrezni.

Međutim, tokom tog jutra je uočeno da se muškarac ne pomera i ne odaziva. Pozvani su radnici hitne pomoći koji su samo mogli da konstatuju smrt.

Pročitajte jop

Beživotno telo je prevezeno na  obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Kako hrvatski mediji pišu, preminuli je bio dugogodišnji zavisnik, a odveden je na ispitivanje u policiju zbog napada na jednu ženu na autobuskoj stanici. Za njim je bila raspisana potraga za prekršajno delo.

Prostorija za zadržavanje je pokrivena videonadzorom, a postavlja se pitanje zašto niko nije primetio da je čoveku loše i da umire? O okolnostima smrti policija nije dala nikakve informacije niti da li bi neko trebao da odgovara.

Zamenica državnog tužilaštva u Splitu Rene Laura izdala je nalog za obdukciju, ali i za sudsko-medicinsko veštačenje koje podrazumeva toksikološko veštačenje kao i uzimanje tkiva na analizu. Nakon toga će se u potpunosti znati kako je nesrećni muškarac umro.

Pročitajte još

Neki policajci su se zapitali kako muškarac nije prvo odveden u hitnu pomoć kako bi lekari procenili da li je uopšte sposoban za zadržavanje.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti