Novi skandal u Hrvatskoj: Nakon što su đacima podelili skaradne sveske, usledila je još gora poruka (FOTO)

07.09.2021

13:38 >> 17:02

0

Sestra jedne devojčice koja je dobila sporni poklon smatrala je da to nije u redu

Novi skandal u Hrvatskoj: Nakon što su đacima podelili skaradne sveske, usledila je još gora poruka (FOTO)
Copyright Profimedia

Prvog dana škole u opštini Darda u blizini Osijeka, đaci su dobili poklon od opštinskog odbora HDZ-a, sveske sa nacionalnim simbolima istaknutim na koricama.

Na jednoj od njih piše: “Uspravno stojimo, ne klečimo ni pred kim, nismo mi nikoga tlačili. Nemamo ništa s tim!”

pročitajte još

Sestra jedne devojčice koja je dobila sporni poklon smatrala je da to nije u redu, jer školu pohađa mnogo pripadnika manjina, kako je napisala “ne samo ovih problematičnih, strašnih Srba, već nekih desetak manjina, što učenika, što profesora i ostalih radnika škole, kojima ovakva poruka sigurno ne prija”, te je podelila na Fejsbuku svoje ogorčenje ovim postupkom.

– Ako su se slučajno zalomili neki roditelji (poput mojih) koji nisu svoju decu naučili koja je razlika između “naših” i “njihovih”, Opština se pobrinula da se deca ipak upoznaju s gore navedenim pojmovima. S ponosom kažem da ova sveska ide za potpalu, moja sestra to sigurno neće nositi u školu. Hdz Opštinski Odbor Darda hvala na poklonu, poručila je devojka.

Facebook printscreen

Nakon ove objave usledili su brojni komentari podrške, ali stigao je i odgovor HDZ-ovog opštinskog odbora Darda.

– Gospođo Dobi, to je Vaša sramota i vaš odraz poštovanja prema državi u kojoj živite! Ako vas vređa hrvatska zastava i hrvatski vojnik onda vam nije jasno gde živite i nije vam jasno da manjine moraju poštovati državu u kojoj žive na isti način na koji većinski narod poštuje prava tih istih manjina koje se sada bune! Lp – napisali su u komentaru.

Direktor osnovne škole Janoš Boni za Slobodnu Dalmaciju kaže da već četvrtu godinu zaredom iz Opštine dobijaju sveske koje prvi dan škole dele učenicima. Ističe da sveske stižu u zatvorenim kutijama, te da dizajn ne vide unapred, ali da u konkretnom slučaju ne vidi ništa sporno.

– Ništa strašno, zastava i silueta vojnika. Ja u tome ne vidim ništa loše, to je izraz domoljublja. Nova školska godina počinje s pogledom na hrvatsku zastavu i s himnom. Ne odobravamo politička obeležja, ali opštinska su svake godine bila istaknuta na koricama novih svezaka, rekao je sagovornik Slobodne Dalmacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike