Cirkus na suđenju u Hrvatskoj: Ukrao kosilicu, pa tvrdio da je senilan jer su ga tukli partizani

08.09.2021

11:46

0

Autor: I.Pavlović

U istrazi je tvrdio da nije ukrao kosilicu, a na suđenju je sve priznao

Cirkus na suđenju u Hrvatskoj: Ukrao kosilicu, pa tvrdio da je senilan jer su ga tukli partizani
Copyright Printscreen/YouTube/ Something 2LookAt

Supružnici Vladimir (59) i Sanela (42), roditelji troje dece, proglašeni su krivima i osuđeni na zatvorske kazne zbog krađe električne kosilice vredne oko 460 evra iz trgovačkog centra u Čakovcu.

Prema presudi, oni su u aprilu oko 15 sati s ulaza u trgovinu uzeli kosilicu, stavili je u prtljažnik svog automobila i otišli bez plaćanja. No, nadzorne kamere sve su snimile pa im je policija već isti dan pokucala na vrata porodične kuće u selu u okolici Čakovca.

Pročitajte još:

Vladimir je dobio 8 meseci zatvora koji su mu zamenili društveno korisnim radom , a supruga Sanela dobila je 8 meseci uslovno. Presuda je nepravosnažna i na nju se mogu žaliti, prenosi  hrvatski Index.

Tokom ročišta Vladimir je priznao krađu.

– Vozio sam ćerku na kosilici dok je supruga bila u trgovini i onda sam primetio da nas niko ne pazi pa sam kosilicu odneo u auto i stavio je u prtljažnik. Kad smo došli doma, kosilicu sam izvadio i stavio u šupu. Ubrzo nakon toga, kroz pola sata, došla je policija i raspitivala se za kosilicu.

Kaže da je zaboravio da plati jer je senilan zbog batina na Golom otoku

Nisam htio policajcima pokazati kosilicu jer sam video da je vrag odnio šalu. Kad su otišli uzeo sam kosilicu i vratio je u dućan. Ostavio sam je pred ulazom i nikome od prodavača nisam se javio. Idućeg dana je supruga otišla i platila kosilicu, te kupila novu tako da je trgovina još i u plusu, a ne minusu”, branio se Vladimir.

No, njegov iskaz tokom istrage razlikovao se od iskaza na suđenju. U istrazi je tvrdio da nije ukrao kosilicu, a na suđenju je sve priznao. Tužioci su ga pitali da objasni tu protivurečnosti.

– Partizani su me tukli na Golom otoku pa sam postao senilan i zaboravljam događaje. Tako sam, izgleda, kosilicu uzeo i zaboravio je platiti, a kosilice više nema. Kako nema, pitate? Pa tako: kako sam je ja ukrao iz dućana, tako su je i meni ukrali iz kuće, tvrdio je odjednom Vladimir kao da pre toga baš ništa nije rekao.

Supruga Sanela branila se kako nije sudelovala u krađi, a kosilicu je videla u prtljažniku automobila nakon što se vratila iz dućana u kojem je kupila ljuljašku za dete.

– Kad sam shvatila o čemu je reč, idućeg dana sam otišla u trgovinu i platila tu kosilicu te prodavačici dala sve papire. Kroz par dana došla sam opet i kupila drugu kosilicu jer nam treba za košenje dvorišta, tvrdila je Sanela na suđenju.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike