Krivokapić objasnio zašto Abazović više nije kandidat za ministra odbrane, a zašto Injčeva - jeste

27.11.2020

14:14 >> 15:23

0

Jedno od iznenađenja bilo je da Dritan Abazović, na kraju, nije kandidat za ministra odbrane

Krivokapić objasnio zašto Abazović više nije kandidat za ministra odbrane, a zašto Injčeva - jeste
Copyright Youtube printscreen

Zdravko Krivokapić predočio je danas javnosti kandidate za sastav vlade, a jedno od iznenađenja bilo je da Dritan Abazović, na kraju, nije kandidat za ministra odbrane, iako je u “prvom krugu” javnost bila zatečena činjenicom da je u ekspertskoj vladi upravo on bio predložen za mesto ministra odbrane.

Youtube printscreen

– Ja sam želeo da dođe do konsenzusa političkih subjekata, da bismo došli do racionalizacije. Zato sam smatrao da potpredsednik bude i na čelu određenog resora. Od tog trenutka su svi imali jasan stav da to nije principijelno. Poštujući princip časti i doslednosti ponudio sam Abazoviću mesto potpredsednika, a odlučili smo da neko drugi stane na čelo ministarstva odbrane. Znate koliko je bilo spekulacija u medijima… – objasnio je Krivokapić.

On je potom obrazložio zašto je Oliveru Injac predložio za mesto ministra odbrane.

– Ona je najbolji ekspert za bezbednost u Crnoj Gori”- ocenio je. – Olivera Injac je jedini profesor bezbednosti i vanredni profesor na Univerzitetu Donja Gorica. Završila je mnogobrojne seminare koji se tiču EU integracija, pisala je veliki broj radova, učestvovala u kreiranju strategija bezbednosti. Govori dva jezika. Vrlo je prepoznata i u Briselu, ima brojne kontakte koji se prevashodno tiču regiona – kazao je Krivokapić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike