Crna Gora dobija Vladu, ali strasti se ne smiruju: Zašto je Krivokapić povukao ovaj potez?

27.11.2020

22:30 >> 22:53

0

Autor: I.K.

Odluka mandatara ga je, kaže, zatekla

Crna Gora dobija Vladu, ali strasti se ne smiruju: Zašto je Krivokapić povukao ovaj potez?
YouTube

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, obelodanio je danas imena budućih ministara.

Ubrzo pošto je javnost saznala ko će biti njegovi najbliži saradnici, izvršni direktor kompanije “Cerovo” Goran Ðurović, koji je figurirao kao kandidat za ministra odbrane u novoj crnogorskoj vladi, izjavio je da mu je mandatar Zdravko Krivokapić 10 minuta pre današnje konferencije za medije saopštio da – više nije kandidat.

Odluka mandatara ga je, kaže, zatekla.

-Čovek me je zvao deset minuta pre presa i saopštio da je promenio odluku, i dao mi nejasno objašnjenje. Rekao sam da sam iznenađen, što je realno. Moglo je, ako je bilo više kandidata, da mi odluku kaže ranije, rekao je Ðurović za podgorički portal CdM.

Sada mu je, dodaje, neprijatno i smatra da nema potrebe da se bilo ko igra sa njim.

-U svakom slučaju, to je mandatarova odluka, rekao je Ðurović i dodao da se vraća svom biznisu i da neće da ulazi u to šta je bilo i kako.

Sve to, kaže, može da potvrdi i lider URA Dritan Abazović.

A, što se nove vlade tiče, želi joj puno uspeha.

-Bio sam spreman da prihvatim obavezu i odgovornost. Bio sam spreman da ostavim moj ne mali biznis i da se posvetim dobrobiti države, ali verovatno gospođa (Olivera Injac) ima bolje reference i CV, naveo je.

Oliveru Injac, kaže, ne poznaje, samo misli da je sve moglo da bude “malo ljudskije i kulturnije”.

Milačić: Prava Crna Gora podržaće novu vladu

Prava Crna Gora Marka Milačića podržaće 2. decembra u parlamentu novu vladu mandatara Zdravka Krivokapića.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu navodi se da Prava Crna Gora daje šansu i veliku podršku predloženoj vladi, jer, kako kaže, bez istinske i iskrene podrške društva, nijedna vlada na svetu ne može da uspe, a kamoli prva, slobodna i demokratska Vlada Crne Gore, nakon tri decenije autokratskog, maltene jednopartijskog sistema.

Iz Prave Crne Gore poručuju da su pred novom vladom i crnogorskim društvom ogromni su izazovi.

Među njima su i paralelni procesi “demontaže kriminalnog sistema od vrha pa do dna” i izgradnje prosperitetnog, pomirenog i zdravog društva za svakog građanina Crne Gore.

“Prava Crna Gora biće potpuno posvećena ovim izazovima, jer je bilo koji pojedinac, bio on ministar ili bilo ko drugi, manje bitan u odnosu na zajednički cilj – a to je dobro Crne Gore”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Milačić.

Marović odustala od kandidature za mesto glavnog pregovarača

Civilna aktivistkinja Jovana Marović kazala je danas da je prošle sedmice odustala od kandidature za mesto glavnog pregovarača sa Evropskom unijom.

Ona je na svom Fejsbuk nalogu objavila da je o tome razgovarala sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem u oktobru.

-U međuvremenu sam sa drugih adresa zamoljena da preispitam odluku, ali sa mandatarom nisam razgovarala o tome pre njegove današnje konferencije za medije. Ja više nisam kandidatkinja za mesto glavne pregovaračice, napisala je ona.

Krivokapić je na današnjoj pres konferenciji kazao da je razgovarao sa Marović, ali da ona “u ovom trenutku sigurno nije” kandidat da bude budući glavni pregovarač EU.

“Glavni pregovarač sa EU biće određen oko 15. decembra”, rekao je Krivokapić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi