Da li ćemo biti svedoci propasti američke kompanije u Bosni zbog laganja korisnika

06.01.2021

14:40 >> 14:43

0

Kako 24sedam ekskluzivno saznaje Telemach svakom korisniku zapravo iz džepa izbacuje još 9 evra!

Da li ćemo biti svedoci propasti američke kompanije u Bosni zbog laganja korisnika
Copyright Pexels/Karolina Grabowska

Problemi korisnika Telemach kablovskog operatera u BiH nastavljaju se i usložnjavaju iz dana u dan.

Naime, Telemach je prvo naprasno pred Novu godinu ukinuo iz ponude kanal Arena Sport, a kompanija se do danas nije zvanično oglasila.

Bez najave ili obrazloženja, hiljade korisnika u BiH od 1. januara ne mogu da prate važne sportske događaje kao što su Liga šampiona, Liga Evrope, NBA, italijansku, francusku i druge lige.

Povrh svega, Telemach sprečava korisnike da raskinu ugovor iako je jasno da su prevarili potrošače. Umesto toga, Telemach kontaktira pojedinačne korisnike i pokušava da ih privoli da uprkos svemu ostanu njihovi korisnici.

Besni i razočarani korisnici organizuju se na društvenim mrežama gde apeluju da, ako Telemach ne vrati Arena Sport kanale u ponudu, da se omogući sporazuman raskid ugovora.

Jasno je da kompanija pokušava da spreči da preko noći ostane bez hiljada korisnika. Dok im s jedne strane ne dozvoljava raskid pozivajući se na brojne odredbe potpisanih ugovora, iako je sasvim jasno da su oni kao operater prevarili praktično svoje korisnike, s druge strane im nudi navodne pogodnosti. Što će opet korisnike dodatno da košta.

Umesto da im smanje cenu usluge, jer su ukinuli najgledanije sportske kanale, Telemach pojedine korisnike upućuje na Arena Cloud aplikaciju. Problem je u činjenici, kako 24sedam ekskluzivno saznaje, što će Arena cloud aplikacija već od 1. marta u BiH biti 9 evra.

To znači da Telemach svakom svom korisniku koji želi da gleda Arena sport kanale zapravo iz džepa izbacuje još 9 evra odnosno 18 konvertibilnih maraka (1.000 dinara).

PROČITAJTE JOŠ:

Veliki broj korisnika potpisao je sa Telemach operaterom ugovor upravo zbog Arena sport kanala, a nikada nije ni naznačena mogućnost da bi bez njih mogli da ostanu.

Čeka se odluka regulatora, a menadžment sportske televizije Arena Sport se oglasio saopštenjem da je ova televizija u poslednjih nekoliko godina investirala značajna sredstva u jačanje TV sadržaja i uspela da kupi prava na prenose NBA Lige, Lige šampiona, Lige Evrope i nove Konferencijske lige, kao i svih regionalnih fudbalskih liga – m:tel PLBiH, Superlige Srbije i HNL-a.

-Konačno otkupljena su i prava na špansku La Ligu od nove sezone. Uprkos ovim investicijama distributivne cene na tržištu su ostale nepromenjene i prihvatljive za sve. Dokaz tome su produženi ugovori sa svim operaterima u BiH, izuzev sa Telemachom, saopštila je Arena Sport.

Telemach je, navode, jednostrano i iznenađujuće odlučio da ne produži saradnju s Arena Sportom, iako su cene distribucije ostale iste kao i do sada. Da stvar bude još teža za korisnike, na ovaj potez se (Telemach) odlučio neposredno za novogodišnje praznike kako bi korisnici imali jako malo prostora i vremena za reakciju.

– Arena Sport želi sve korisnike i gledaoce da obavesti da u ovom trenutku ne pregovara sa predstavnicima Telemacha za produženje saradnje. Ista je prekinuta od strane Telemacha iz neobjašnjivih razloga. U celoj ovoj situaciji Arena Sport želi da obavesti sve gledaoce da su  kanali i dalje lako dostupni na celoj teritoriji BiH, s obzirom na to da su svi drugi operatori produžili saradnju sa kompanijom na duži vremenski period, saopšteno je.

I dok korisnici čekaju zvanično saopštenje Telemacha, pojedinci se na mrežama u neformalnim grupama pitaju pošto su ostali bez najgledanijih kanala, da li kompanija planira da im smanji pretplatu. Ističu da je takva ponuda data pojedincima, ali ne svim korisnicima.

Potpisnici ugovora sa Telemachom tako su stavljeni pred svršen čin, bez ikakve svoje krivice. Ostali su bez najgledanijih sportskih kanala Arena sport, ne dozvoljava im se da raskinu ugovor, niti im se nude nekakve beneficije zbog nastale situacije.

Dok kompanija Telemach ne odluči da ljubiteljima fudbala ništa ne može zameniti kanale koji su izgubili, te im ne preostaje ništa drugo nego da potraže novog operatera koji u ponudi ima arenasport kanale, a takvih nezadovoljnih korisnika sudeći po reakcijama jako veliki broj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike