Hapšenje u Kotoru: Iza rešetaka sudija Osnovnog suda Marija Bilafer!

20.01.2021

11:53

0

Autor: J.B.O.

Sudija Bilafer izbegla knjiženje nekretnina u zoni morskog dobra u vezi sa kompanijom Navar

Hapšenje u Kotoru: Iza rešetaka sudija Osnovnog suda Marija Bilafer!
Copyright Pixabay

Sudija Osnovnog suda u Kotoru Marija Bilafer uhapšena je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je donosila nezakonite sudske odluke vezane za uknjiženje u zoni morskog dobra.

Iz izvora se saznaje da sudija Bilafer nije donosila nikakve odluke o knjiženju nekretnina u zoni morskog dobra u vezi sa kompanijom “Navar” čiji je vlasnik Branko Zgradić iz Herceg Novog.

Ona je bila postupajući sudija u slučaju sudskog poravnanja između “Navara” i JP Morsko Dobro iz Budve, a koje je rađeno na zahtev Morskog Dobra.

Branko Zgradić saslušan je u petak u SDT-u u svojstvu građanina nakon čega mu je tužitelj Lidija Mitrović naknadno odredila zadržavanje u pritvoru.

Međutim, takvo rešenje SDT-a odbacio je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović koji je Zgradića pustio da se, u daljem toku postupka, brani sa slobode.

Uglednom bokeljskom privredniku Branku Zgradiću koji je osnivač i vlasnik malog brodogradilišta “Navar” u Bonićima kod Tivta SDT na teret stavlja da je navodno počinio krivično delo “zloupotreba službenog položaja putem pomaganja u produženom trajanju”.

Pročitajte još:

Na saslušanju je, kako se saznaje, odbacio sve navode Tužilaštva i istakao da nikada nije učinio bilo što nelegalno vezano za tridesetogodišnji rad svoje firme u Bonićima i da za sve što je “Navar” tamo radio i objekte koje je u međuvremenu ta firma tamo napravila, poseduje uredne dozvole i obimnu dokumentaciju, kao i da nikada nikome u državnim organima i ustanovama, s tim u vezi, nije davao mito.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike