Miraševa još jedna skandalozna ideja: Dođite sa krštenicom SPC i dobićete našu!

24.02.2021

13:38

0

Autor: J.B.O.

Na osnovu te krštenice, kako je smislio Miraš, Srbima će biti promenjena nacionalnost u pravoslavni Crnogorac ili pravoslavna Crnogorka

Miraševa još jedna skandalozna ideja: Dođite sa krštenicom SPC i dobićete našu!
Copyright Printscreen / Youtube

Samoproglašenom mitropolitu nepriznate takozvane Crnogorske pravoslavne crkve Mirašu Dedeiću sinula je skandalozna ideja i besramno je ponudio krštenicu te nekanonske verske zajednice svim pravoslavnim vernicima krštenima u SPC.

Na osnovu te krštenice, kako je smislio Miraš, Srbima će biti promenjena nacionalnost u pravoslavni Crnogorac ili pravoslavna Crnogorka, piše Sputnjik.

On kaže da će u rubrici nacionalnost u krštenici te nekanonske crkve umesto pravoslavni Srbin ili pravoslavna Srpkinja biti upisano pravoslavni Crnogorac ili pravoslavna Crnogorka, a sve to je predstavio kao odbranu od navodnog duhovnoga okupatora, SPC i domaćih potuđenika.

Pročitajte još:

Samoproglašeni mitropolit nepriznate crkve dao je sebi za pravo i da procenjuje delovanje priznate crkve te je naveo da se u Srpskoj crkvi ne vladaju po učenju Svetih otaca crkve.

Ovakav beskrupulozan potez došao je uoči predstojećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori, koji bi trebalo da bude održan ove godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike