Dritan Abazović izazvao buru u parlamentu: Crnom Gorom više neće vladati mafija! Ubiće nas IQ 86!

03.12.2020

12:08 >> 13:39

0

Ovo je istorijska pobeda građana Crne Gore, poručio je potpredsednik buduće Vlade Crne Gore

Dritan Abazović izazvao buru u parlamentu: Crnom Gorom više neće vladati mafija! Ubiće nas IQ 86!
Copyright parlament RTCG

Današnja sednica crnogorskog parlamenta počela je burno, posebno kada se za reč javio lider GP URA Dritan Abazović, koji je u novoj vladi predložen za potpredsednika, i poručio da nova izvršna vlast želi najbolje međususedske odnose, a posebno sa Srbijom ne želi sukobe.

“Vi (odlazeća vlast), kada ste došli na vlast, svuda u regionu je buktao rat. Vaša vlada, predsednik koji je sedeo ovde (Milo Đukanović), bio je sedam puta premijer, bio je sastavni deo politike koja je vršila deportacije, ratne zločine i raznorazne aktivnosti koje nemaju nikakve veze sa ljudima ovde jer nikada nisu bili vlast. Vama ovde ne fali ni dlaka sa glave. Od koga vama nešto fali? Mi preuzimamo vladu sa 600 miliona nedostajućih sredstava i četiri milijarde duga, dok se funkcioneri bahate u vilama od nekoliko miliona evra. Ja nisam etnički ni Albanac ni Srbin. Mi smo građanska država, ko ste vi da brojite krvna zrnca šta je neko po nacionalosti ili koje je vere? Ne možemo ljudima u vladi brojati krvna zrnca. Vi iz DPS-a i kriminalni klanovi meni crtate metu. Ovo je vlada poštenih ljudi. Crnom Gorom više neće vladati mafija, niko više ne sme da ukrade evro iz budžeta a da ne snosi posledice. Možda neću biti uspešan, ali nećete morati da me smenjujete, sam ću da podnesem ostavku. Dolazim iz manjinskih sredina, to su najsiromašnije opštine – burno je, u dahu, govorio Abazović.

RTCG

On je poručio da ga ne zanima 1918, već 2024, vizija kako će država izgledati.

– Može Albanac da sarađuje sa Srbima. Privatne države više nema. Ona je građanska i pripada svima. Nama trebaju budžetske, ne lovćenske straže. Pustite nas da radimo, prestanite da širite otrov, da ih gurate u sukobe. Želim da ljudi budu pomireni. Mislim da smo sazreli da radimo civilizovano. Ubiće nas IQ 86. Građani žele da žive u miru. Što se tiče suseda, želimo nove odnose sa Srbijom. Ne želimo svađalačku politku. Ako neko želi da je primeni, imaće mogućnost da to učini još samo sutra, dok ova vlada ne bude izglasana. Naša diplomatija ne želi da bude partijska, već državna – rekao je Abazović, govoreći sve vreme povišenim tonom.

Obraćajući se poslanicima opozicionog DPS-a, Abazović je poručio da ta stranka neće moći, kako je rekao, da novu vladu uvuče u “vrtlog nacionalizma”.

RTCG

Diplomatija nove vlade neće biti politička, jer je, objasnio je, Crna Gora mala zemlja, čiji BDP najviše zavisi od turizma, i zato je, istakao je, odnos Crne Gore sa susedima veoma važan.

Ovo je prva demokratska vlada u Crnoj Gori, ovo je istorijska pobeda građana Crne Gore, poručio je Abazović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike