Nadaju se rešenju za opstanak: Krivokapić sa zaposlenima u "Montenegro erlajnzu"

29.12.2020

09:44 >> 10:10

0

Piloti smatraju da je odluka o gašenju kompanije bila ishirena

Nadaju se rešenju za opstanak: Krivokapić sa zaposlenima u "Montenegro erlajnzu"
Copyright Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic)

Premijer Zdravko Krivokapić sastaće se danas sa predstavnicima zaposlenih u crnogorskoj avio-kompaniji “Montengro erlajnz” (MA), a piloti se nadaju da će se naći rešenje za opstanak kompanije.

Piloti MA smatraju da je odluka o gašenju avio-kompaije bila ishitrena.

– Niko ne priželjkuje da se preko noći 350 ljudi, u čiju se edukaciju ulagalo 25 godina, nađe na ulici bez posla, a posebno u svetlu činjenice da tržište rada u Crnoj Gori takvim ljudima ne nudi alternativu – kaže pilot Dejan Popović.

pročitajte još

On se nada rešenju i opstanku kompanije, iako potvrđuje da problema ima puno na svim poljima.

Razume, kaže, novu vladu koja se našla u nezavidnoj situaciji, ali se iskreno nada da se mogu pozvati i na situaciju sa koronom i krizom koja opravdava ulaganje u MA, jer to nije državna pomoć već spasavanje kompanije.

Gostujući u Jutarnjem programu TVCG, Popović je rekao da je, kao i svi ostali zaposleni, iz medija čuo informaciju o gašenju MA, koja, kako ističe, nije konačna.

Pilot Nikola Pavlićević kaže da nisu imali nikakve informacije od vlade, ali ni od menadžmenta MA u vezi sa gašenjem kompanije.

– Nadamo se da će danas da dođe do neke jasnije slike u razgovorima između radnika i predstavnika vlade – naveo je Pavlićević.

Dodao je i da nemaju informacije o formiranju radne grupe koja će se baviti MA, kao i da nisu pozvani da učestvuju u njenom radu.

– Nadam se da će danas doći do dogovora i odluke da deo radnika bude u radnoj grupi – kazao je Pavlićević.

pročitajte još

Pavličević, koji je na crnogorskom nebu iscrtao srce, kaže da je taj let bio samo 13 minuta duži i da beba koja koja je tada bila u avionu nije bila ugrožena.

– Beba je bezbedno transportovana u Beograd i danas ima operaciju, i to je dovoljan dokaz da minuti nisu bili ključni. Beba je bila snabdevena posebnom dodatnom bocom za kiseonik – kazao je Pavlićević.

Inače, zbog kritika da je na produženom letu potrošio više goriva i pitanja ko će to da plati, Pavličević je rekao da je Narodnoj kuhinji u Baru donirao 329 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike