Njegov sin bio na slavi kod Zvicera: Smenjeni prvi čovek policije Crne Gore stoji iza "kavačkog klana"

03.03.2021

11:36 >> 13:13

0

Prema operativnim podacima nekoliko službi, Petar Lazović komunikaciju sa Radojem Zvicerom svakodnevno ostvaruje preko kriptovanog telefona

Njegov sin bio na slavi kod Zvicera: Smenjeni prvi čovek policije Crne Gore stoji iza "kavačkog klana"
Copyright Printscreen/YouTube

Šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović, kao i svi pomoćnici Uprave policije smijenjeni su pre nekoliko dana. Nova vlast nastavlja sa “dubinskim promenama u bezbednosnom sektoru”, objavljeno je u ponedeljak uveče na fejsbuk-profilu stranke.

Sada su mediji objavili da njegov sin Petar Lazović, zaposlen u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOKK), redovno održava kontakt sa Radojem Zvicerom, vođom “kavačkog klana”.

Nedavno je mlađi Lazović bio počasni gost na slavi Radoja Zvicera, čime je još jednom potvrđeno da njegov otac Zoran, formalno i suštinski, stoji iza formiranja ovog kriminalnog klana.

Radoje Zvicer se pre dva meseca vratio u Crnu Goru iz Ukrajine, gde je teško ranjen u pokušaju atentata. Ukrajinski i crnogorski mediji preneli su da iza ovog napada stoji “škaljarski klan”. Ukrajinska policija je pohapsila grupu atentatora i jednog kijevskog policajca koji im je pružao logistiku. Radoja je tada spasla supruga Tamara, koja je, kad je videla šta se dešava na ulici, istrčala s pištoljem i zapucala na napadače.

Prema operativnim podacima nekoliko službi, Petar Lazović komunikaciju sa Radojem Zvicerom svakodnevno ostvaruje preko kriptovanog telefona, a ona je u poslednje vreme usmerena u pravcu obračuna sa liderima DF Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, koji im remete planove i žestoko se protive ostanku Lazovićevih kadrova u bezbednosnom sektoru.

Bezbednost Andrije Mandića i Milana Kneževića dodatno je ugrožena nakon njihovih poslednjih konferencija za štampu na kojima su javno prozivali Zorana Lazovića zbog njegovih veza sa “kavačkim klanom”, ali i zbog logistike koju je njegov sin Petar pružao Velji Belivuku prilikom dolaska u Crnu Goru.

Cilj Lazovićevog klana je bio izazivanje bezbednosnog haosa u Crnoj Gori onog trenutka kad on bude smenjen sa pozicije zamenika direktora policije, i konačni obračun sa Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.

Pročitajte još

Nedavno je o tome govorio i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, tako što je Zorana Lazovića označio kao najboljeg policajca na Balkanu, iskazujući strah šta će se desiti sa Crnom Gorom ako on bude udaljen iz policije.

Upravo su lideri DF inicirali izmene tužilačkih zakona kako bi otpočeli demontažu sprege organizovanog kriminala i specijalnog tužilaštva na čijem čelu je Milivoje Katnić koji je u kumovskim vezama sa Zoranom Lazovićem.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike