Dodik zatražio sazivanje posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske: Za sutra zakazan Kolegijum!

08.03.2021

12:04

0

Autor: J.B.O.

Na sednici bi trebalo da bude razmatran rad visokog predstavnika i primena Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH

Dodik zatražio sazivanje posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske: Za sutra zakazan Kolegijum!
Copyright Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik zatražio je sazivanje posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske o radu Visokog predstavnika u BiH.

Na sednici bi trebalo da bude razmatran rad visokog predstavnika i primena Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog viskog predstavnika.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sazvao je za sutra sednicu Kolegijuma na čijem dnevnom redu je utvrđivanje predloga dnevnog reda i termina održavanja 18. posebne sednice Narodne skupštine, saopšteno je iz NSRS.

Odluka o novom visokom predstavniku u BiH, prema najavama sagovornika banjalučkih Nezavisnih novina, mogao bi da se dogodi za nekolio sedmica.

Pročitajte još:

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov saglasili su se da OHR treba zatvoriti i ne slati novog visokog predstavnika koji, inače, nisu do sada imenovani shodno Aneksu 10 Dejtonskog sporazuma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike