Istražuju se okolnosti smrti Milana Bandića

11.03.2021

11:00 >> 11:40

0

Bandić je, naime, zvanično umro od srčanog udara, ali, sudeći po pisanju hrvatskih medija, nejasno je gde je umro i ko je u tom trenutku bio sa njim

Istražuju se okolnosti smrti Milana Bandića
Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandic, File)

Stjepan Perko, stručnjak za zaštitu ličnih podataka, preduzetnik i aktivista, danas podnosi Državnom tužilaštvu krivičnu pijavu zbog nerazjašnjenih okolnosti vezanih za smrt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Bandić je, naime, zvanično umro od srčanog udara, ali, sudeći po pisanju hrvatskih medija, nejasno je gde je umro i ko je u tom trenutku bio sa njim.

Hrvatski portal Index piše da im je Perko rekao da će krivičnu prijavu podneti protiv Bandićeve bliske saradnice Natalije Price i njegovih prijatelja Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića.

Podseća se da su Redžepi i Ivanović izjavili da su bili s Bandićem kad mu je pozlilo.

Pročitajte još

U međuvremenu je, međutim, počela da se spominje i Prica, nakon što je, kako se navodi, postalo jasno da je Hitna pomoć zbog Bandića došla u zgradu u kojoj ona živi, a ne u zgradu Sergija Ivanovića, kako je u prvih mah rečeno.

Perko kaže da je njegova dužnost da podnese krivičnu prijavu, pošto nisu reagovale institucije.

– Sada je, zapravo, pitanje časti pokojnika, mnogo je toga nerazjašnjeno, a on više ne može reći šta je istina. Čisto sam, kao građanin, odlučio da rreagujem i zaštitim dostojanstvo pokojnika – rekao je Perko za Index.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iznenada je preminuo 28. februara u 66. godini od posledica srčanog udara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike