Abazović danas na saslušanju pred Odborom za bezbednost: Nemam šta da krijem

19.03.2021

09:17

0

Abazović će biti saslušan o okolnostima pod kojima je Abazović i njegov pokret URA bio domaćin, kako penose mediji, lažnom američkom diplomati Stevanu Si

Abazović danas na saslušanju pred Odborom za bezbednost: Nemam šta da krijem
dritan abazović 8 - Copyright Dritan Abazović/Printscreen/Youtube/Vlada.cg

U parlamentarnom Odboru za bezbednost danas će biti održano kontrolno saslušanje potpredsednika vlade Dritana Abazovića, koji žali što sednica nije otvorena za javnost.

Abazović je na svom tviter nalogu napisao da je kontrolno saslušanje pred Odborom prihvatio sa velikim zadovoljstvom.

-Međutim, žao mi je što je sednica zatvorena za javnost. Lično nemam šta da krijem, a za druge nisam baš siguran da su u istoj situaciji – napisao je Abazović.

Abazović će na sednici Odbora biti saslušan o okolnostima pod kojima je Abazović i njegov pokret URA bio domaćin, kako penose mediji, “lažnom američkom diplomati” Stevanu Simijanoviću .

Simijanović je koristio više falsifikovanih dokumenata, između ostalih i lažni diplomatski pasoš SAD, tvrdeći da je diplomata u američkoj ambasadi u Beču.

 

Naime, Odbor je 24. februara jednoglasno, glasovima vlasti i opozicije, podržao zahtev poslanika opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Raška Konjevića za saslušanje.

Konjević je tokom rasprave Konjević rekao da je, prema njegovim saznanjima, Simijanović lice iz bezbednosnog sektora, koje je obavještajno angažovano u Crnoj Gori.

-Ne želim da optužujem nikoga bez dokaza, ali imam činjenicu da se to lice, koje se lažno predstavljalo, sastajalo sa Dritanom Abazovićem – kazao je tada Konjević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike