Vladika Joanikije pozvao narod na poštovanje mera

05.12.2020

14:16 >> 14:04

0

Autor: M. I.

Joanikije je istakao da širenje pandemije koronavirusa sve više zabrinjava sveukupno čovečanstvo

Vladika Joanikije pozvao narod na poštovanje mera
Copyright Foto: Mitropolija

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije pozvao je danas građanje da poštuju epidemiološke mere za suzbijanja koronavirusa.

Joanikije je u saopštenju istakao da širenje pandemije koronavirusa sve više zabrinjava sveukupno čovečanstvo, uključujući narod Crne Gore.

Podsetio je da su mnoge porodice u žalosti zbog gubitka svojih članova koje je odneo ovaj smrtonosni virus, a da je još veći broj onih čiji se članovi leče od istog virusa u bolnicama ili u svojim domovima.

Pročitajte još: Vladika Joanikije osudio proterivanje Božovića: “Cilj je da se poseje što više otrova i bratske mržnje”

– Divimo se lekarima i medicinskom osoblju, koji se već mesecima bez predaha i odmora herojski bore za svakog obolelog, ali svako od nas treba da bude zabrinut i za njihovo zdravlje – naveo je Joanikije, dodajući da su mnogi od njih već na izmaku snaga.

On je pozvao pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se uz molitvu Bogu i dalje drže svih neophodnih mera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu.

– Na takav način ćemo kao odgovorna i civilizovana zajednica najbolje pomoći bolesnima i njihovim porodicama, dati snažnu ljudsku podršku lekarima, a zdrave zaštiti od novih obolevanja – poručio je Joanikije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike