Tuga u Hrvatskoj! Preminula brutalno zlostavljana devojčica (2) iz Nove Gradiške!

04.04.2021

13:55 >> 14:53

0

Autor: J.B.O.

Moždana smrt potvrđena u 15.20 časova

Tuga u Hrvatskoj! Preminula brutalno zlostavljana devojčica (2) iz Nove Gradiške!
Copyright Profimedia

Iz klinike za dečje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu u nedelju nešto posle 15 sati saopštili su tužnu vest o sudbini dvoipogodišnje devojčice, koja je iz Nove Gradiške pre nekoliko dana dovezena u izuzetno teškom stanju od povreda koje je pretrpela.

– S velikom tugom i žaljenjem moramo vas obavestiti da je kod naše male pacijentice, uprkos svim poduzetim terapijskim merma i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja – navodi se na početku saopštenja.

– U skladu s tim, prema protokolu sproveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno u 15.20. Počivala u miru – stoji u kratkom saopštenju iz Klaićeve.

Slučaj prebijanja dvoipogodišnje devojčice šokirao je javnost u Hrvatskoj.

Kako prenosi “24 sata”, istražioci su utvrdili da su roditelji u periodu od 1. oktobra 2020. pa sve do 31. marta ove godine u kući u kojoj žive počinili kaznena dela zanemarivanja i zloupotrebe prava deteta nad svoje četvero dece – jednim dečakom i tri devojčice.

Ovaj hrvatski portal saznaje da su roditelji grubo kršili svoje obaveze prema detetu, a navodno su deca bila maltetirana i žrtve su i fizičkog nasilja. Policajci su navodno utvrdili da je majka prošle srede, 31. marta, zlostavljala ćerku udarajući je šakama po glavi i celom telu. Od siline udarca devojčica je zadobila teške povrede glave i po telu, posle čega je pala u komu.

Na žalost nije izdržala.

Tokom istrage policajci su utvrdili da je nesrećna devojčica bila fizički često zlostavljana od strane oboje roditelja u poslednjih pet meseci, nanoseći joj pritom vidne hematome po telu.

Pročitajte još:

Kako ističe portal “24 sata”, to potvrđuju i lekarske konstatacije da je devojčica po dolasku u bolnicu na telu imala vidljive povrede koje su svežije, ali i one koje su nastale ranije. Takođe, mediji tvrde da kreće i istraga o tome da li je neko od socijalnih radnika zbog nesavesnog rada počinio i kazneno delo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike