Ubijeni monah Stefan biće danas pokopan u manastiru Glogovac

09.12.2020

07:57

0

Monah Stefan, kojem je svetovno ime bilo Miodrag Ačić, zamonašio se 2007. godine u manastiru Ilinje

Ubijeni monah Stefan biće danas pokopan u manastiru Glogovac
Copyright Printscreen / Facebook / Варнава Дамјановић

Ubijeni monah Stefan biće danas sahranjen u manastiru Glogovac, gde će prethodno biti služena zaupokojena liturgija, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkop bihaćko-petrovačkog Sergija.

Početak je zakazan za 9.30 časova, a sveštenstvo koje namerava da učestvuje u ovom liturgijskom molitvenom, ali i tužnom skupu, treba da ponese bele odežde, rečeno je iz manastirske uprave, prenosi Srpskainfo.

Pročitajte još:

Neverica među meštanima posle ubistva monaha u manastiru: “Šta radimo, kuda idemo, kakav je postao ovaj svet?” 

Uhapšen glavni osumnjičeni za ubistvo oca Stefana 

U saopštenju je navedeno da, zbog složene epidemiološke situacije i tragičnosti događaja koji je potresao javnost, posle molitvenog sabiranja oko odra monaha Stefana neće biti zadržavanja u manastiru Glogovac.

Ubijeni monah manastira Glogovac Stefan bio je tih, povučen i miran brat u kojem se krila širokgruda duša puna ljubavi prema svakom čoveku, saopšeno je ranije iz Eparhije bihaćko-petrovačke.

Monah Stefan, kojem je svetovno ime bilo Miodrag Ačić, zamonašio se 2007. godine u manastiru Ilinje. U Eparhiji bihaćko-petrovačkoj monah Stefan je od 2012. godine kada biva pridružen bratstvu manastira Glogovac.

Otac Stefan, dugogodišnji monah manastira Glogovac u mestu Babići, opština Šipovo, ubijen je u ponedeljak, 7. decembra, u večernjim časovima.

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva saopšteno je da je lice čiji su inicijali D.Š. iz Banjaluke, prema do sada prikupljenim dokazima i obaveštenjima, nožem ubilo monaha Stefana (62) u manastiru Glogovac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srpska info

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike