Nezapamćena poplava u Hrvatskoj: Iz kuća u Vrgorcu meštani spasavaju šta se može (VIDEO/FOTO)

09.12.2020

09:49 >> 14:44

0

Pada i sneg u Gorskom kotaru

Nezapamćena poplava u Hrvatskoj: Iz kuća u Vrgorcu meštani spasavaju šta se može (VIDEO/FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ JURE DIVIC/nr

Hrvatski grad Vrgorac, u Splitsko dalmatinskoj županiji, poplavljen je posle obilnih kiša, kao i okolno područja, udari juga slabe, a u Gorskom kotaru pada sneg.

U Vrgorcu su pod vodom putevi, a ugrožene su i kuće, stanje se, pogrošava iz sata u sat, a padavine su najavljene i narednih dana.

Pročitajte još:

“Crvena uzbuna”: Delovi Italije pod vodom, prete i klizišta (FOTO, VIDEO) 

Lokalni mediji prenose da meštani iz kuća spašavaju što se spasiti može i grade “zečji nasipi”.

U tome im pomažu pripadnici Hrvatske gorske službe i radnici Vodoprivrede.

Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca rekao je za zagrebačku N1 tv. da je trenutno šest kuća pod vodom, 26 domaćinstava je odsečeno zbog poplavljenih saobraćajnica.

“Kuće koje su potopljene ili kojima to preti isključene su s naponske mreže”, kazao je Pranić.

Zbog nevremena praćenog obilnom kišom koje je noćas ponovno zahvatilo Istru poplavile su mnoge rive i šetnice, a zatvorene su i neke prometnice, doznaje se u Stožeru civilne zaštite Istarske županije.

Tako je, zbog veće količine vode na kolniku, za sav je promet zatvorena dionica istarskog ipsilona Baderna-Višnjan u oba smjera, zatvorena je i državna cesta kroz Rovinjsko selo te nekoliko županijskih cesta. Interventne službe imale su pune ruke posla a materijalna šteta tek će se utvrditi.

“U Dračevcu se zbog obilne kiše stvorilo veliko jezero, ugrozilo je tri kuće na Poreštini, vatrogasci su imali pedesetak intervencija većinom na ispumpavanju vode dok je u tijeku intervencija nedaleko Momjana na Bujštini, na području sliva Dragonja, gdje je u tijeku spašavanje jedne osobe, okružene vodom”, kazao je načelnik Stožera Dino Kozlevac te istaknuo da nasreću nema stradalih osoba.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug/N1

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike