Svilanović savetnik Vlade Crne Gore za reforme i integracije

05.05.2021

09:56 >> 09:57

0

Autor: A. B.

Izvor: Pobjeda

On je rekao da Vladu savetuje do 15. maja i da ga očekuje još jedan odlazak u Podgoricu

Svilanović savetnik Vlade Crne Gore za reforme i integracije
Printscreen / Youtube

Bivši generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju i nekadašnji ministar spoljnih poslova državne zajednice Srbija i Crna Gora, Goran Svilanović, glavni savetnik je Vlade Zdravka Krivokapića za ekonomske reforme i evropske integracije, piše Pobjeda.

Svilanović lično ne savetuje Krivokapića, već je u timu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića koga, kako tvrde izvori Pobjede iz parlamentarne većine, savetuje za ključna pitanja ekonomskih reformi i evropskih integracija.

Svilanović je u izjavi za Pobjedu potvrdio da savetuje Vladu premijera Krovokapića.

– To nije ništa neobično, Crna Gora je od svih država regiona najdalje odmakla u evropskim integracijama – naveo je Svilanović za Pobjedu i precizirao da je u Crnoj Gori u tom svojstvu bio već dva puta.

On je rekao da Vladu savetuje do 15. maja i da ga očekuje još jedan odlazak u Podgoricu.

Pročitajte još:

– Ne savetujem lično premijera Krivokapića, već radim sa ministrom finansija Spajićem i to samo u onom delu koji se tiče evrointegracija – rekao je Svilanović.

Goran Svilanović, koji je javnosti najpoznatiji kao bivši ministar spoljnih poslova SCG, prozapadno je orijentisani diplomata i političar koji ima zavidnu regionalnu reputaciju, prenosi RTCG.

Po podacima iz njegove biografije, Svilanović je ekspert za ekonomski i politički razvoj u Jugoistočnoj Evropi i radi za različite konsultantske agencije.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti