Ukradeni respiratori iz Švedske završili u Zagrebu!

08.05.2021

15:39 >> 16:09

0

Autor: A. B.

Izvor: 24sata.hr

Osumnjičeni je za transport respiratora u Zagreb angažovao ovlašćenog prevoznika

Ukradeni respiratori iz Švedske završili u Zagrebu!
Pixabay

Policijska stanica na Medveščaku pokrenula je kriminalnu istragu protiv mladića (25) koji se sumnjiči da je od 8. marta do 2. aprila, nabavio 24 medicinska respiratora u vrednosti od 350.000 evra, za koje se ispostavilo da su ukradeni u Švedskoj.

Osumnjičeni je, prenose hrvatski mediji, respiratore nabavio preko jednog trgovačkog društva sa Kosova, za trgovačko društvo sa sedištem u Zagrebu, u kojem je on odgovorno lice i direktor.

– Tokom istrage, a uz pomoć međunarodne saradnje, potvrđeno je da su respiratori nestali u Švedskoj, odnosno da je prijavljena krađa 15. februara tokom transporta kroz Švedsku. Sumnja se da je muškarac medicinske respiratore nabavio s namerom da ih dalje preproda u treće zemlje i s ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, iako je znao ili morao da zna da su respiratori nabavljeni ilegalno, što spada u kazneno delo prikrivanja – saopštila je zagrebačka policijska uprava.

Pročitajte još:

Kako je preneo sajt „24sata.hr.”, osumnjičeni je za transport respiratora u Zagreb angažovao ovlašćenog prevoznika i potom ih, nakon što su dopremljeni, uskladištio u ugostiteljskom objektu na području Zagreba.

Respiratori su oduzeti uz Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta dok je nakon istrage protiv osumnjičenog podneta prijava sudu u Zagrebu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti