Ukradeni respiratori iz Švedske završili u Zagrebu!

08.05.2021 | 13:39 >> 14:09

Autor: A. B.

Osumnjičeni je za transport respiratora u Zagreb angažovao ovlašćenog prevoznika

Copyright Pixabay

Policijska stanica na Medveščaku pokrenula je kriminalnu istragu protiv mladića (25) koji se sumnjiči da je od 8. marta do 2. aprila, nabavio 24 medicinska respiratora u vrednosti od 350.000 evra, za koje se ispostavilo da su ukradeni u Švedskoj.

Osumnjičeni je, prenose hrvatski mediji, respiratore nabavio preko jednog trgovačkog društva sa Kosova, za trgovačko društvo sa sedištem u Zagrebu, u kojem je on odgovorno lice i direktor.

– Tokom istrage, a uz pomoć međunarodne saradnje, potvrđeno je da su respiratori nestali u Švedskoj, odnosno da je prijavljena krađa 15. februara tokom transporta kroz Švedsku. Sumnja se da je muškarac medicinske respiratore nabavio s namerom da ih dalje preproda u treće zemlje i s ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, iako je znao ili morao da zna da su respiratori nabavljeni ilegalno, što spada u kazneno delo prikrivanja – saopštila je zagrebačka policijska uprava.

Pročitajte još:

Kako je preneo sajt „24sata.hr.”, osumnjičeni je za transport respiratora u Zagreb angažovao ovlašćenog prevoznika i potom ih, nakon što su dopremljeni, uskladištio u ugostiteljskom objektu na području Zagreba.

Respiratori su oduzeti uz Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta dok je nakon istrage protiv osumnjičenog podneta prijava sudu u Zagrebu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sata.hr