Abazović mu se zahvalio na saradnji, ali Veljović saopštio da neće podneti ostavku

10.12.2020

10:06

0

Promene u MUP-u, ali i u Upravi policije krenule su odmah nakon prve sednice novoizabrane vlade

Abazović mu se zahvalio na saradnji, ali Veljović saopštio da neće podneti ostavku
Copyright gov.me/B. Ćupić

Veselin Veljović, direktor Uprave policije Crne Gore, saopštio je saradnicima da više neće biti na toj funkciji, ali i da neće podneti ostavku, piše podgorički Dan.

Promene u MUP-u, ali i u Upravi policije krenule su odmah nakon prve sednice novoizabrane vlade.

Tokom sastanka sa potpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem u ponedeljak Veljoviću je, prema saznanjima Dana, saopšteno da su neophodne promene u policiji i da će, ukoliko ne podnese ostavku, biti smenjen na prvoj sednici vlade.

Abazović je nakon sastanka sa Veljovićem na svom tviter nalogu napisao da je dogovoreno da Veljović više neće biti direktor Uprave policije.

Inače, pitanje prestanka mandata direktora Uprave policije propisano je Zakonom o državnim službenicima i nameštenicima.

Ukoliko se Veljović i njegovi pomoćnici odluče na prekid mandata na lični zahtev, onda su vladi odrešene ruke i na predlog ministra unutrašnjih poslova odmah može biti imenovano novo rukovodstvo.

Rezervna mogućnost je da vlada, na osnovu Zakona o državnim službenicima i nameštenicima, prvo imenuje v.d. pomoćnika direktora koji je ujedno njihov kandidat za direktora, a potom ga postave i za v.d. direktora Uprave policije.

“Pljušte” smene u Crnoj Gori: Abazović se zahvalio na radu još jednom direktoru

Za vreme obavljanja dužnosti vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije ima ovlašćenja, prava, obaveze pomoćnika direktora Uprave policije.

Vršioca dužnosti određuje vlada na predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike