"Pokušavaju da otmu srpsku imovinu": Dodik optužio Federaciju da ugrožava stanovništvo

22.05.2021

09:15 >> 09:06

0

Autor: A. B.

Rekao je da su problemi Srba u Federaciji BiH ozbiljni

"Pokušavaju da otmu srpsku imovinu": Dodik optužio Federaciju da ugrožava stanovništvo
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da u Federaciji BiH pokušavaju da otmu srpsku imovinu i da u okviru Srpske pravoslavne crkve treba formirati pravni tim koji bi se bavio pravnim pitanjima i reagovao na donošenje određenih propisa.

Dodik je na konferenciji o zaštiti imovine Srba u FBiH u Trebinju rekao da su problemi Srba u Federaciji BiH ozbiljni, da tamošnji organi, prethodno pripremajući političku satanizaciju Srba, pokušavaju da na nedozvoljen način otuđe imovinu zato što u nekim slučajevima Srbi ne mogu da se pojave iz različitih razloga.

Istakao je da u Republici Srpskoj nikom ništa nije oteto, da je građen auto-put i da je “veoma debelo” plaćana zemlja preko koje prelazi, bez obzira da li se radilo Srbima ili drugima, što u FBiH nije slučaj.

– Moramo da se izborimo za to da pravo na imovinu ne zastareva, pogotovo nakon ovih dešavanja u ratu, kao što je bilo to u Republici Srpskoj – naglasio je Dodik.

Pročitajte još:

Smatra da u okviru institucije koja je dostupna svim ljudima, SPC, treba formirati pravni tim koji će podržati vlade Srbije i Republike Srpske, a koji bi se bavio pravnim pitanjima i reagovao na donošenje određenih propisa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike