Stravična nesreća u Istri: Maloletnici motorom naleteli na traktor, pa pregaženi!

10.06.2021

12:01 >> 12:53

0

Autor: J.B.O.

Nesreća se dogodila juče oko 18 sati, u naselju Zovići na području Pazina

Stravična nesreća u Istri: Maloletnici motorom naleteli na traktor, pa pregaženi!
Copyright Pixabay/ Thomas McSparron

Istarska policija dostavila je izveštaj o stravičnoj nesreći u kojoj su teško povređena dvojica maloletnika. Policijski službenici nastavljaju da uviđaju okolnosti saobraćajne nesreće.

Nesreća se dogodila juče oko 18 sati, u naselju Zovići na području Pazina.

– Saobraćajna Nesreća se dogodila kada je maloletnik koji je upravljao neregistrovanim motociklom “zongšen” bez vozačke dozvole, na uzbrdici u krivini, sudario s traktorom koji mu je dolazio iz suprotnog smera, koji je vozio 51-godišnjak – piše u policijskom izveštaju, prenosi Index.

Vozač motocikla i putnik na motociklu, takođe maloletnik, nisu nosili zaštitne kacige.

– Od siline udara su pali na zemlju, a onda ih je u tom trenutku traktor pregazio. Traktor je nastavio kretanje nizbrdicom, nakon čega je udario u zid dvorišta – opisali su iz policije što se dogodilo.

Oba maloletnika prevezena su u pulsku bolnicu, gde su zadržani na lečenju zbog teških telesnih povreda.

Pročitajte još:

– Kako bi se sprečile ovakve teške posledice, policija podseća da prema odredbama Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima vozač motocikla ili mopeda, kao i osobe koje se prevoze na tim vozilima, moraju za vreme vožnje nositi na glavi nositi zaštitnu kacigu. Takođe, potrebno je naglasiti i obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede. Roditelji bi trebali da vode računa o sigurnosti svoje dece i da se pobrinu da budu osposobljeni za sigurno učestvovanje u saobraćaju – poručuje policija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike