Cvijanović: Predstavnicima vlasti FBiH uskoro konačna verzija za razovore o budućnosti zemlje

15.06.2021

20:46 >> 20:32

0

Autor: M. I.

Predsednica Srpske je navela da nije optimista da će predstavnici vlasti u FBiH prepoznati veliku šansu

Cvijanović: Predstavnicima vlasti FBiH uskoro konačna verzija za razovore o budućnosti zemlje
Copyright Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će predstavnicima vlasti u Federaciji BiH uskoro biti upućena konačna verzija za razgovore o budućnosti BiH i da će se tada videti da li Republika Srpska ima partnera i sagovornika za tu priču.

pročitajte još:

Predsednica Srpske je navela da nije optimista da će predstavnici vlasti u FBiH prepoznati veliku šansu da zajedno sa predstavnicima RS razgovaraju o budućnosti, u skladu sa ranije donesenim zaključcima Narodne skupštine RS.

– Nisam optimista da će oni prepoznati tu veliku šansu da svi zajedno sedimo i pričamo o budućnosti u kojoj treba da se takmičimo i o pitanju informacionih tehnologija, i o pitanju infrastrukture, i o pitanju ekonomije – rekla je predsednica Srpske za BHT.

O inicijativi Narodne skupštine RS o pokretanju mogućeg razgovora sa predstavnicima FBiH o budućnosti BiH, predsednica je rekla da joj je drago što su ti zaključci koncipirani u okviru Narodne skupštine jer je to mesto gde najviše treba da se razgovara o svim pitanjima.

– I do sada smo tamo mnogo puta imali važne teme i važno je da ostavite trag vašeg najvišeg zakonodavnog organa, gde možete da diskutujete o svemu što je politički važno za sudbinu, za budućnost, za prošlost, za bilo šta. Ono što mi se učinilo prilično neprimerenim, što sam čula i od stranih diplomata jeste da oni kažu – eto, vi tamo želite da započnete razgovor o mirnom razlazu – navela je predsednica Cvijanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike