Bruka u Crnoj Gori: Milovi poslanici se uključili, Skupština izglasala smenu Leposavića i rezoluciju o Srebrenici!

17.06.2021

19:18 >> 19:32

0

Autor: A.S.

Današnja sednica kasnila je četiri sata, a pratile su je brojne bure

Bruka u Crnoj Gori: Milovi poslanici se uključili, Skupština izglasala smenu Leposavića i rezoluciju o Srebrenici!
Copyright Vladimir Leposavić/Printscreen/YoouTube

Skupština Crne Gore je večeras na predlog premijera Zdravka Krivokapića i uz podršku opozicionog DPS Mila Đukanovića opozvala ministra pravde Vladimira Leposavića i izglasala Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Sednica Skupštine Crne Gore, na čijem dnevnom redu je i glasanje o opozivu ministra Vladimira Leposavića, počela je večeras sa gotovo četiri sata zakašnjenja.

Leposavića je ministarske funkcije koštala izjava da je spreman da prizna da se u Srebrenici desio genocid, ako se to “nedvosmisleno utvrdi”.

Sednica je bila najavljena za 15 sati.

Poslanici su izglasali u načelu Budžet države za ovu godinu, a u toku je izglasavanje amandmana na državni proračun.

Sednici najpre nisu prisustvovali poslanici najuticajnijeg opozicionog DPS-a Mila Đukanovića, koji od prošlog meseca bojkotuju sednice parlamenta.

Međutim, prekinuli su večeras bojkot parlamenta i ušli na sednicu skupštine u trenutku kada su na devnom redu bili amandmani na predlog rezlucije o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici.

Slaven Radunović: Dogodila se velika prevara birača

Poslanik DF-a Slaven Radunović pozvao je sve koji su dobili glasove građana 30. avgusta da se, kako je kazao, oslobode DPS-a.

On je naveo da se u Skupštini dogodila velika prevara birača, te da je napravljena kako je rekao neprincipijelna koalicija sa DPS-om.

– Pozivam da se oslobodimo DPS-a da sa njima ne gradimo dalje Crnu Goru, da se u najkraćem roku skupimo i odlučimo šta ćemo dalje – kazao je Radunović.

– Do tada mi nećemo ulaziti više u plenum, ako imate novu većinu samo izvolite sa njima, ko hoće sa DF-om može da se dogovori sa nama. Ovo važi i za rukovodsvo Skupštine, jer sada resetujemo stanje na nulu i tražimo novi dogovor. Hvala, i neka vam je srećan DPS – poručio je Radunović, prenose Vijesti.

Pročitajte još:

Novu rezoluciju o Srebrenici podnela je Bošnjačka stranka, uz podršku grupe opozicionih poslanika.

Poslanici DPS su prekinule bojkot da bi rezolucija bila izglasana, ali i smena ministra pravde Vladimira Leposavića.

Najuticajniji vladajući Demokratski front najavio je ranije da neće glasati za opoziv Leposavića ni za predloženu rezoluciju o Srebrenici.

Demokratska Crna Gora je najavila da će glasati sa opoziv Leposavića, ali ne uz podršku DPS-a, dok je URA Dritana Abazović najavila da će glasati i za opoziv ministra i za predloženu rezoluciju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike