Odloženo suđenje osumnjičenom za ubistvo i pokušaj ubistva dvojice Srba: Advokati i dalje štrajkuju

29.06.2021

13:22 >> 13:23

0

Autor: A.S.

Zločin se dogodio u avgustu 2013. godine

Odloženo suđenje osumnjičenom za ubistvo i pokušaj ubistva dvojice Srba: Advokati i dalje štrajkuju
Copyright Profimedia

U Višem sudu u Bijelom Polju pred većem sudije Dragana Mrdaka juče je, 15. put odložen početak glavnog pretresa Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32), optuženom za ubistvo Željka Pavkova iz Sombora i pokušaj ubistva Ljubomira Lazića iz Ljubovije nastanjenog u Zemunu.

Iako je jedan od okrivljenih Ljubomir Lazić nedavno isporučen crnogorskom pravosuđu kako bi pred Višim sudom u Bijelom Polju odgovarao za pokušaj ubistva Ćatovića i nedozvoljeno držanje oružja, jučerašnji glavni pretres nije se mogao održati, zbog štrajka crnogorskih advokata, prenosi Pobjeda.

– Okrivljeni su dužni da imaju branioca što je u konkretnom slučaju izostalo zbog štrajka advokata. Naredni glavni pretres se zakazuje za 8. jul – saopštio je predsedavajući veća.

Inače, prethodno je početak glavnog pretresa 14 puta odlagan jer Ljubomir Lazić nije bio dostupan crnogorskom pravosuđu.

Ranije je Viši sud u Bijelom Polju obavešten da je dozvoljeno izručenje Lazića iz BiH pravosudnim organima Crne Gore, ali to nije realizovano. Nakon toga sud je obavešten da je Lazić u međuvremenu ilegalno iz BiH ušao u Srbiju te da je uhapšen u Srbiji po međunarodnoj poternici crnogorske policije, zbog pokušaja ubistva 2018. u Bijelom Polju. Sud je zatražio njegovo izručenje kako bi prisustvovao glavnom pretresu, i on je tek nedavno izručen crnogorskom pravosuđu.

Pročitajte još:

Prema navodima optužnice, Ćatović je 13. avgusta 2018. godine oko 23 časa u blizini svoje kuće u naselju Potkrajci, u uračunljivom stanju sposoban da shvati značaj dela i upravlja postupcima, lišio života Željka Pavkova iz Srbobrana i pokušao da liši života Ljubomira Lazića.

Navodi se da je iz pištolja marke ,,VZOR“ kalibra 7,65 milimetara, koji je neovlašćeno nosio i držao na javnom mestu, ispalio više metaka. Jedan projektil je pogodio Pavkova u grudi, nanoseći mu tešku povredu, usled čega je odmah nastupila smrt. Navodi se da je jedan od ispaljenih projektila pogodio Lazića u predelu grudi, nanoseći mu tešku povredu.

Lazić se tereti da je istog dana, na istom mestu i u isto vreme u uračunljivom stanju da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima, sa umišljajem pokušao da ubije Ćatovića. On je iz pištolja nepoznate marke, koji je neovlašćeno nosio i držao na javnom mestu ispalio više metaka od kojih je jedan Ćatovića pogodio u nadlakticu, nanevši mu laku telesnu povredu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike