Istoričar iz Rijeke poručio: "Srbi nisu robovi globalističkih elita i zato ih optužuju za genocid"

19.06.2021

06:38 >> 10:11

0

Autor: M. I.

Tu presudu mogu tumačiti samo u kontekstu celokupnog dosadašnjeg rada Haškog suda, kazao je Šarić

Istoričar iz Rijeke poručio: "Srbi nisu robovi globalističkih elita i zato ih optužuju za genocid"
Copyright Printscreen/Youtube, Novi Standard

Hrvatski istoričar i katolički teolog Goran Šarić pita odakle Zapadu moralno pravo da ikome sudi.

– Napisao sam tekst „Zapad osudio Mladića, a ko će osuditi Zapad?“ u kojem sam striktno pazio da ne negiram ni presudu, ni zločine, već sam se pitao kako je moguće da Hag osuđuje gotovo samo Srbe i odakle Zapadu moralno pravo da ikome sudi? To je bilo dovoljno za brisanje teksta i blokadu mog profila na nekoliko dana. Već duže vreme Fejsbuk sistematski briše moje objave, zato što ih konstantno prijavljuju ideološki blizanci – klero-fašistički krugovi u Hrvatskoj i auto-šovinistički u Srbiji – rekao je Goran Šarić.

pročitajte još:

Za presudu Ratku Mladiću, Šarić kaže da se Hag vodi idejom da “niko nije kriv dok se ne dokaže da je Srbin”.

– Tu presudu mogu tumačiti samo u kontekstu celokupnog dosadašnjeg rada Haškog suda. Da li je vama jasno da Hag ni jednog jedinog Hrvata nije osudio za zločine nad Srbima?! Da je Hag na slobodu pustio Nasera Orića?! Sud koji nije našao za shodno da osudi zločine nad Srbima iz Pakračke Poljane, Vukovara, Siska, Gospića, Lore, Medačkog DŽepa, Grubora, Varivoda nema nikakav kredibilitet. Praksa pokazuje da se Hag uglavnom vodio idejom – niko nije kriv dok se ne dokaže da je Srbin – rekao je Goran Šarić.

Zanimljivo je da Srbe za genocid optužuju oni koji su izvršili genocid nad stotinama miliona Indijanaca, afričkih crnaca, Indijaca, Aboridžina, navodi istoričar…

Šarić je govorio i o tome zašto je Srbija uvek na tapetu Zapada.

– Pre svega, zapadne sile znaju da Srbi imaju slobodarsku tradiciju i emancipatorski duh koji nije moguće slomiti. Srbi kao takvi nisu dobri kandidati za poslušne robove globalističkih elita. Zapadne sile više vole narode poput Albanaca, čiji lideri izjavljuju da oni nemaju samostalnu spoljnu politiku ili Hrvata, čija je jedina spoljna politika dodvoravanje Americi i Nemačkoj. Kad znate da zapadnjaci u Srbima vide vernog ruskog saveznika, onda vam je jasno zašto je već dva veka Zapad nenaklonjen srpskim interesima – kaže hrvatski istoričar.

Šarić ističe da se zalaže za ideu “Balkan balkanskim narodima”.

– Postoji samo jedan način, a to je stara deviza – Balkan balkanskim narodima. To ne znači da takav koncept isključuje sukobe, ali jedno je kad mi sami između sebe rešavamo svoje probleme, a sasvim drugo kad služimo kao laka pešadija zapadnih sila u njihovoj geopolitičkoj borbi protiv Rusije i Kine. Kako Srbi uvek odbijaju da budu topovsko meso u ratovima Zapada i Rusije, onda Zapad sve ostale balkanske narode nahuška na Srbe. Istorija je pokazala, a i sadašnjost (ova kriza sa koronom), da samo jaka Srbija znači i jak Balkan. Kad je Srbija bila slaba, Zapad je kolonizovao sve bivše jugoslavenske republike, a čim je Srbija malo stala na noge, odmah je vakcine dala svim svojim susedima koji su pohrlili u Beograd na vakcinisanje i nisu se žalili na „velikosrpsku hegemoniju“ – rekao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike