Hrvat osuđen na doživotnu: Tukao dvogodišnjeg sina i gasio mu opuške po telu! Na kraju ga svirepo ubio!

05.07.2021

09:23 >> 09:24

0

Autor: J.B.O.

Na visinu kazne Hrustić (26) nije ni trepnuo

Hrvat osuđen na doživotnu: Tukao dvogodišnjeg sina i gasio mu opuške po telu! Na kraju ga svirepo ubio!
Ilustracija/Pixabay

Alija Hrustić poreklom iz severozapadne Hrvatske u Milanu osuđen je na doživotni zatvor uz devet meseci samice zbog ubistva dvogodišnjeg sinčića Mehmeta koji je neumorno plakao celu noć, pa ga je tukao i mučio dok mu je opušcima palio kožu tela sve do stopala.

Ovu, još uvek nepravosnažnu kaznu izreklo mu je sudsko veće prvostepenog suda u Milanu uvaživši visinu predložene kazne tužilaštva, a ujedno će po odluci suda biti i proteran iz Italije kada se za to, u dogovoru s Hrvatskom, steknu svi uslovi.

S obzirom na mučenje, reč je o prvom takvom slučaju u Italiji iz oblasti nasilja u porodici, a na visinu kazne, prema pisanju italijanskih medija, Hrustić (26) nije ni trepnuo, navodi “Jutarnji list”.

Tužilaštvo ga je teretilo i za zlostavljanje ostalih maloletnih ćerkica, ali to nije dokazano. Međutim, zato je dokazano iživljavanje nad suprugom s kojom ima petoro dece i koja je u vreme krvavog zločina, kad je usmrtio dvogodišnjeg sina, bila trudna s petim. Ona je pokrenula sudski postupak, a prema dostupnim informacijama njoj i mališanima moglo bi pripasti i do 300.000 evra odštete.

Do sredine avgusta sudsko veće mora mu dostaviti i pisani dokument presude s obrazloženjem, a njegov advokat Đuzepe de Lala je već najavio da će uložiti žalbu. Nije očekivao ni osudu za mučenje jer smatra da je rekonstruirana niti doživotnu, već se nadao kazni od 30 godina zatvora smatrajući je relevantnijom, prenosi “Jutarnji list”.

Okrutni zločin zbog kojeg su italijanska, ali i hrvatska javnost ostali zgroženi dogodio se 22. maja 2019. u prizemnom stanu u Ulici Rićijareli u milanskoj zoni San Siro. Kobne večeri Hrustić je bio sa suprugom S.Z. i njihovo troje od četvero dece u stanu. Oko tri sata posle ponoći ustao se iz kreveta i hodao po sobi. U njemu je nemir sve više rastao nakon što je konzumirao hašiš, dečji plač u susednoj sobi postao mu je nepodnošljiv. Prišao je krevetiću i počeo da udara sina rukama po čitavom telu.

Plač mališana postajao je sve glasniji pa je Hrustić zapalio cigaretu i sa opušcima se iživljavao na njegovom telu. U jednom trenutku totalne nemoći i boli dečak je zauvek utonuo u san, navodi “Jutarnji list”.

Tri sata nakon toga Hrustić okrenuo je broj 112 i zavapio: “Pomozite, moj sin ne diše”. Ali, pre nego što je stigla Hitna pomoć pobegao je sa ćerkama. Sakrio se u kući jednog poznanika, ali je nekoliko sati kasnije ipak nađen i uhapšen. U međuvremenu je njegova trudna žena pred bolničarima neutešno držala i grlila beživotno telo sina.

Tokom sudskog postupka Hrustić je pokušavao da krivicu svali na ženu.

– Ja ga jesam udario, ali ne jako. Zapravo, ja sam ga ugrizao, ali ne jako. A ona ga je udarila u oko i gasila mu cigarete po telu – branio se u sudnici.

Pročitajte još:

Ujedno je ispričao i da je, “kad je pušio hašiš, imao zle nasrtaje jer si je utuvio u glavu da mu je najmlađi sin uklet jer da mu je to njegova mama rekla”.

– Zbog toga sam imao paranoje. Budio sam se noću, pušio i budio njega. I tukao ga – ispričao je Hrustić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti