Dan sećanja 11. jul ove godine neće biti Dan žalosti u BiH

07.07.2021

12:13

0

Autor: Nikola A.

Ministarstvo spoljnih poslova Bisere Turković kasno dostavilo predlog

Dan sećanja 11. jul ove godine neće biti Dan žalosti u BiH
Copyright Ilustracija/Pixabay

Dan sećanja na srebreničke žrtve ove godine neće biti proglašen Danom žalosti zato što je Ministarstvo spoljnih poslova Bisere Turković kasno dostavilo predlog, izjavio je danas predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija.

Tegeltija je na sednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH rekao da Savet ministara zbog objektivnih i proceduralnih razloga, nije bio u prilici da razmatra odluku o eventualnom proglašenju 11. jula za Dan žalosti u BiH, jer mu je predlog dostavlje tokom jučerašnjeg popodneva.

Pročitajte još:

On je to rekao odgovarajući na pitanje poslanika Denisa Zvizdića, koji je prošle sedmice zvanično napustio Stranku demokratske akcije Bakira Izetbegovića.

Zvizdić je pitao zašto Savet ministara nije dono odluku da se “11. juli proglasi danom žalosti na teritoriji BiH zbog genocida u Srebrenici 1995. godine, kao što je to bio slučaj od 2015. do 2019. godine,”.

– Što se tiče pitanja proglašavanja odluke o 11. julu kao Danu žalosti u BiH za prošlu godinu, tada je bio ”oboren” dnevni red redovne sednice Saveta ministara, a za ovu godinu zahtev iz Ministarstva spoljnih poslova BiH stigao je tek juče pred kraj dana, pa zbog objektivnih okolnosti nije bio u prilici da razmatra i donese tu odluku, rekao je Tegeltija, preneo je sarajevski portal Klix.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike