"Ili smena Krivokapića, ili novi izbori": Crnogorci ističu jedno ime koje može da nasledi Krivokapića

07.07.2021

14:20 >> 14:23

0

Autor: A. B.

Za sada nema nikakvog obračuna sa kriminalom, niti sa nekompetentnom i korumpiranom državnom administracijom.

"Ili smena Krivokapića, ili novi izbori": Crnogorci ističu jedno ime koje može da nasledi Krivokapića
Copyright TANJUG/ MARINA MAKSIMOVIC

Trenutna politička situacija vezana za Vladu Crne Gore je neodrživa, smatra analitičar Miroslav Vlahović koji rešenje vidi ili u smeni premijera ili u raspisivanju novih izbora.

Vlahović kaže da bi Miodrag Lekić na čelu vlade bio dobro rešenje i ističe da se suštinski od dolaska nove vlasti ništa nije promenilo, a da su tome, smatra, “kumovale strane ambasade, među kojima najviše američka i britanska”.

Prema njegovim rečima, zapadne ambasade u Crnoj Gori onemogućile su da Demokratski front uđe u novu Vladu, ali i da se temeljno preispitaju odnosi u državi uopšte, s obzirom da ima 30 odsto potpuno marginalizovanih Srba.

Kako kaže, na rekonstrukciju Vlade Crne Gore utiče toliko faktora koji su nezavisni jedni od drugih da je teško prognozirati tačan ishod trenutne situacije.

– Definitivno, ono što se čuje u javnosti i što može da se oseti od početka rada ove Vlade jeste da nam zapadne ambasade kreiraju tu situaciju, kreiraju ishode vezane za Vladu, za formiranje, rekonstrukcije… Sada je na zainteresovanim akterima za promenu vlade, na bilo koji način, da li rekonstrukcijom ili smenom mandatara, da ubede ambasade da je njihovo rešenje najbolje – naveo je Vlahović.

Smatra da je sadašnja pozicija Demokratskog fronta definisana njihovom trenutnom politikom, odnosno vraćanjem na nacionalne teme i na teme položaja srpskog naroda.

– Ukoliko bi došlo do rekonstrukcije nepoznanica je ko bi mogao da bude na čelu vlade, a već objavljeni kandidat – Miroslav Lekić iskreni je oponent režimu DPS-a i osoba koja ima veliko političko iskustvo – kaže Vlahović i dodaje da bi dovođenje Lekića za premijera bar malo pokrenulo stvari u Crnoj Gori.

Ističe da za sada nema nikakvog obračuna sa kriminalom, niti sa, kako kaže, nekompetentnom i korumpiranom državnom administracijom.

– To bi se možda malo promenilo, ali moguće je da bi obračun zakona sa kriminalom doveo Crnu Goru do pitanja da li može da postoji. To je još jedno pitanje, kao što je položaj Srba u Crnoj Gori, o kojem niko ne priča – kaže Vlahović.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike