Bezbednjaci u BiH u pripravnosti: Spremaju se neredi tokom komemoracije u Srebrenici?!

08.07.2021

05:40 >> 08:01

0

Bezbednosne agencije su navodno primile dokument o planu mogućeg incidenta

Bezbednjaci u BiH u pripravnosti: Spremaju se neredi tokom komemoracije u Srebrenici?!
Copyright Profimedia

Bezbednosne agencije u BiH primile su dojavu o mogućim incidentima tokom obeležavanja godišnjice zločina u Srebrenici 11. jula.

Prema informacijama do kojih je došao BHT1, bezbednosne agencije primile su dokument o planu mogućeg incidenta, prenosi Klix.ba.

Pročitajte još

U razmeni informacija, bezbednosne agencije proveravaju i procenjuju načine delovanja, ističući da pružaju maksimalne napore da i ove godine u Srebrenici sve protekne bez problema.

Štab akcije “Srebrenica 2021” MUP RS informisao je bezbednosne agencije u BiH o mogućem izazivanju incidenata tokom ovogodišnjeg obeležavanja zločina u Srebrenici.

Iz izvora jedne od bezbednosnih agencija za BHRT je potvrđeno da je u informaciji, između ostalog, navedeno u kojim gradovima se pripremaju određene grupe koje bi mogle izazvati nered.

– Policijski službenik je došao do saznanja da bi pojedinci iz nevladinog sektora i boračke organizacije iz Sarajeva i Tuzle, kao i neka lica iz Beograda, trebalo da insceniraju incident prilikom dolaska učesnika u Potočare, na području Vlasenice ili Bratunca, predstavljajući se kao nezadovoljni Srbi, zbog presude Ratku Mladiću i rušenja Srpske pravoslavne crkve u Konjević Polju, da bi se potom brzo sklonili i utopili u kolonu učesnika – rečeno je za BHRT iz jedne od agencija.

Ilustracija/Pixabay

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS nisu komentarisali informaciju o mogućim neredima u Srebrenici.

Iako u policijskim agencijama ne žele previše da govore o razlozima podizanja mera bezbednosti u Srebrenici na do sada najviši nivo, poverljiv izvor iz jedne bezbednosne agencije za BHT1 je potvrdio da su bezbednosne mere, osim mogućeg incidenta, na viši nivo podignute i zbog dolaska delegacije Crne Gore koja je nedavno usvojila Rezoluciju o Srebrenici, dodaje Klix.ba.

Inače, komemoraciji u Srebrenici će prisustvovati i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Osim Đukanovića, komemoraciji 11. jula prisustvovaće potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović, kao i ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Klix.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike